Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağan üstü genel kurul toplantısında, görevi bırakabileceğini ima ederken, kararını 18 Eylül günü yapılacak olan toplantıda vereceğini söyledi.

İşte Başkan'ın açıklamaları;

"Başkanlığı 2016'dan sonra bırakacağım demedim. Ne yapacağımıza tam olarak karar vermiş değilim. Yarınki Yönetim Kurulu'nda karar alacağız. Biz başarı için buraya geldik. Başarılı da olduk ancak borçlarımız da var. Geldiğimiz dönemdeki borç aynı şekilde. Ama kazanılan başarılar ortada. Kimse bana kulübü batırdı diyemez. Bunun cevabını açık açık veririm."

"Transfer ücretleri sokağa atılmış paralar değil. Bu rakam her an paraya dönüşebilir. Bu projeyi ilerleyen günlerde göreceksiniz. Divan Kurulu olarak bir karar alınması gerek. Duraklayalım mı? Gerileyelim mi? Gelişelim mi? 4.-5.'liğe oynamak isterseniz öyle de oynarız o yönde çalışırız. Gençlerbirliği, Ankaragücü gibi oynayalım.."

"Futbol forma sponsorluğu sözleşmesi sonrasında yapılan eleştirileri biraz geç yaptınız. Ben bu takıma kendi reklamını yaptırdı suçlaması olmaması için reklam vermedim. Ben burada Galatasaray'ı temsil ediyorum. Ben başkanlıktan ayrıldığım gün sadece Ünal Aysal'ım. Buradan ayrıldıktan sonra evlenecek değilim. "

"Kimse Galatasaray'a beş kuruş para vermiş değil. Ben buraya para vermeye gelmedim. Kurumsal yapıyı oturtmak için cepten para çıkmaması gerekiyor zaten. Ancak ben verdim. Malesef Galatasaray'a para verdim. Sıkışık dönemlerde cebimden para verdim."

"Sportif AŞ'de konuşma hakkınız az değil. Bunun en basit hali 25 TL'ye bir hisse alarak Sportif AŞ'de oldukça söz sahibi olabilirsiniz. 3 Temmuz'dan sonra sadece bizim değil, her şirketin hissesi düştü. Benim alacağım kararlar ileriye dönük olur. Benim "geri vitesim" yok. Hiç olmadı ve olmaz. Ben bunun için buradayım. "

"Sermaye Artışı'ndan 290 milyon TL girdi ve ne oldu sorusu var. Ben daha 1 saat önceki konuşmamda anlattım. Kulübü devraldığımız dönemde 5 yıllık gelirlerin elimizde olmadığını, bazı kredilere verildiğini gördük. Bu artıştan gelen paradan çok daha fazlası kazanıldı ve kulübün her türlü gideri bu paradan ödendi."

"Bu adamların cebine para girdi ve çarçur ettiler eleştirisini kabul etmiyorum. Gelirleri artırdık. Ama başarı için giderlerin de olması gerek. Gelirlerin arttığı çok çok açık. Gelirlerimiz 2,5 kat artarken, giderlerimiz 1,7 kat artmış. Eğer büyümek istiyorsanız geriye bakmayın. Biz kalırsak bu şekilde devam ederiz. Gidersek de gelecek arkadaşlara tavsiyem asla geriye bakmayın."

Aysal kulübün borçları ile ilgili bilgilendirme yaparken, zarar edildiğini açıkladığı basketbol şubesini kapatmaları durumunda taraftarın ayaklanacağını kaydetti. Aysal ayrıca, kendi döneminde transfere çok para harcadıklarını ve başarı için bunun gerekli olduğunu söyledi. 

"TRANSFERE ÇOK PARA HARCANDI..."
 
"Geldiğimiz günden bu yana kulübü bataklıktan yaşanabilir bir yapıya kavuşturduk. Transferlere çok para harcandı deniyor. Başarı için transfer yapmak şart. İlk teknik direktörümüzün döneminde 120 milyon dolar ödemişiz transfere. Mancini döneminde 22 milyon dolar. Prandelli geldiğinde ise 17 milyon dolar bir harcama yaptık. Yani giderek azalan bir transfer politikamız var."