Başkan Ünal Aysal'ın G.Saray taraftarının heyecanla beklediği transfer gelişmeleriyle ilgili önceki gün GS TV'ye "12-13 oyuncuyla yollarımızı ayıracağız" demesinin ardından sarı-kırmızılılarda gidecek oyuncuların listesi de büyük ölçüde belli oldu. Kontratı sona eren Drogba (4.5 milyon Euro), Burdisso (300 bin Euro) ve Aykut Erçetin'le (500 bin TL) sözleşme yenilemeyecek olan Cimbom, bu hamleyle 5 milyon Euro'luk bir külfetten kurtulacak.

Aslan'ın gider kalemini rahatlatacak projeler bununla da sınır değil. Teknik direktör Roberto Mancini'nin gelecek sezon takımda görmek istemediği Eboue, Hajrovic, Amrabat, Gökhan, Dany, Engin, Yiğit ve Furkan'la (650 bin Euro) yollar da yollar ayrılacak. Satış listesine koyulan bu isimlerin yıllık kazançlarının toplamı ise 9 milyon Euro civarında. Gelecek vadeden oyuncular statüsündeki genç Emre Can, İbrahim Coşkun ve Lucas Ontivero ise tecrübe kazanması için yurt içi ya da yurt dışından takımlara kiralanacak.

Tüm bunları gözönünde bulundurduğumuz zaman sadece yıllık garanti ücretlerden 14 milyon Euro'luk ciddi bir tasarruf sağlayacak olan sarı-kırmızılı kulüp, kasada tutacakları bu parayı yaz döneminde yapılacak olan yıldız transferlerinin bonservislerine harcayıp kasayı rahatlatacak.

Sabah