Aslan'ın Uruguaylı panteri, takımda geçirdiği 2 sezonda gördüğü kartlarla kendinden önceki kalecileri şimdiden solladı. Galatasaray tarihinde hafızalara kazınan önemli kaleciler arasında hiçbirisi Uruguaylı kadar kırmızı kart görmedi. Galatasaray formasıyla 3. sezonuna çıkacak olan Muslera bu süre zarfında 3. kez kırmızı kart gördü.

REKOR KIRDI

Sarı-kırmızılıların kalesinde 83 maça çıkan Muslera, Napoli karşısındaki hazırlık maçı ile birlikte toplamda 7 sarı ve 3 kırmızı kart gördü. Galatasaray'ın kalesini son yıllarda koruyan isimler arasında Muslera'nın gördüğü kırmızı kart sayısına ulaşan bir isim yok.

NE MONDİ NE TAFFAREL

Galatasaray'ın son 10 yılına damga vuran kalecilerden Claudio Taffarel ve Aly Faryd Mondragon, Muslera'nın bu istatistiğini geçemedi. Cimbom'un kalesini 6 sezon koruyan Kolombiyalı eldiven Mondragon, 239 maçta 22 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Şu anda Galatasaray'ın kaleci antrenörü olan Claudio Taffarel ise sarı-kırmızılılarda geçirdiği 3 sezon içinde 144 maçta boy gösterdi. Deneyimli isim 6 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

SIMOVIC'İN KIRMIZISI YOK

Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Zoran Simovic Galatasaray kalesini 1984 ve 1990 yılları arasında korudu. Takımıyla beraber 250 maça çıkan Karadağlı eldiven, hiç kırmızı kart görmedi ve 7 kez sarı karta maruz kaldı. Sarı-kırmızılıların unutulmaz kalecilerinden Yasin Özdenak da 205 maçta sadece 1 kez sarı kart gördü.

Öte yandan Cimbom'un kalesinde uzun yıllar görev yapmış olan Hayrettin Demirbaş da hiç kırmızı kart görmedi.

SÜPER KUPA'DA OLMAYABİLİR

2011-12 sezonu başında Eskişehirspor mücadelesinde kırmızı kartla oyundan atılan Muslera, ertesi sezon Felipe Melo'nun Sanica Boru Elazığspor karşısında kurtardığı meşhur penaltıya sebebiyet vererek oyun dışı kalmıştı. Muslera son olarak Napoli ile oynanan hazırlık mücadelesinde hakeme şiddetli itiraz sonucu ihraç Matbet edildi.

Muslera bu maçta gördüğü kırmızı kartla önümüzdeki Galatasaray - Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçında oynayamama tehlikesiyle karşı karşıya. Maçın İtalyan hakeminin Muslera hakkında vereceği rapora göre Türkiye Futbol Federasyonu disiplin organlarını harekete geçirerek yıldız kaleciye ceza verecek.
Sporx.com