İşte Hakan Balta'nın açıklamaları,

“TECRÜBEYE İHTİYAÇ VAR”
12-13 yaşlarımdan itibaren dörtlü savunmanın içinde de, kenarında da oynadım. O yüzden pozisyona adapte olma avantajım vardı. Hatta bir dönem orta sahada görev aldım. Genç takımda da ön libero oynuyordum. Bu bir avantajdı, ben de şimdi bunun avantajını yaşıyorum. Bekler performansın üst seviye kullanıldığı pozisyonlardır. Sürekli atağa çıkmak gibi bir görevi var beklerin ve bindirmeler yapmak gerekiyor. Gerçi devamlı kat eden bir bek oyuncusu değildim. Stoperde mutlaka genç arkadaşlarımız var ama tecrübeye de ihtiyaç var. O yüzden yaş itibariyle de stopere uygun olduğumu düşünüyorum. 

“ÜSTÜMDEKİ FORMANIN BİLİNCİNDEYİM”
Sinirlendiğim anlar da oluyor ama sahada sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Bunun bir spor olduğu her daim aklımın bir köşesinde. Önemli insanlarız birçok kimse için… Milli takım ve Galatasaray’da forma giyiyoruz. Bunun bilincinde hareket ediyorum. Kafamın bir köşesinde her zaman bu var. 

“KEYİFLİ GÜNLER GEÇİRDİK”
İlk sezonumda şampiyonluk geldi, sonra milli takımla Avrupa Şampiyonası’na gittim. Ardından hem kendi performansımda hem de takımın gidişinde bir düşüş oldu. Bunlardan bağımsız olarak biz burada genel olarak keyifli günler geçirdik. Geriye dönüp bakınca bunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

“HEYECANIN YERİNİ TECRÜBE VE RAHATLIK ALDI”
Zaman geçtikçe fiziki olarak yıprandığınız bir gerçek. Eskiden maçtan sonra bir maç daha oynayacak durumda olurdum. Artık öyle değil. Bizim gençleri görüyorum, “Ben olsam şöyle yapardım” dediğim oluyor. Bunu kendilerine de söylüyorum. Aramızda konuşuyoruz. Ama belki biz de gençken öyleydik. Şimdi tecrübe ve rahatlık var, o yıllarda da heyecan vardı.

“TRİBÜNLERE OYNAMADIM”
Ben hiçbir zaman tribünlere özel olarak oynayan bir futbolcu olmadım. Hoca ne görev verirse onu yapmak için sahaya çıktım. Genelde taraftarın sevdiği futbolcu tipi bu olabilir. Ben hiçbir zaman saha dışındaki yapımı saha içi için değiştirmedim. 

“SESSİZ VE SAKİNİM AMA...”
10 seneyi geride bıraktım ve 33 yaşındayım. Ben sorumluluk almayacağım da kim alacak. Sessiz ve sakin görüntüm olabilir ama takım içinde yaşananları kimse bilemez. Taktikle, kafayla kazanacağınız maçlar olduğu gibi mücadele ile kazanacağınız maçlar da vardır. Futbolu iyi bilmek lazım… Söylememiz gerektiği şeyler olunca mutlaka arkadaşlarımızla tecrübelerimizi paylaşırız.

Galatasaray.org