Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası’nda İspanya, Şili ve Avustralya birlikte B Grubu’nda yer alan Hollanda’da teknik direktör Louis van Gaal yaratıcı oyuncu eksikliğinden yakınırken bu boşluğu Wesley Sneijder veya Rafael van der Vaart ile doldurmayı planlıyor.

HERKESE ŞANS VAR!

Hollanda’nın Volksrant gazetesine özel bir röportaj veren deneyimli teknik adam son maçta forma şansı verdiği genç Jean-Paul Boetius ve Quincy Promes ikilisinin biraz heyecanlı olduğunu söylerken, “Bu her zaman başlarına gelen bir şey değil. Ben takımımda herkese şans verebilirim. Biz her hafta listemizdeki her oyuncunun maçlarını takip ediyor ve raporlar hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SNEIJDER ÖNEMLİ

Takımdaki yaratıcı oyuncu eksikliğinde söz eden Van Gaal’ın Sneijder ve Van der Vaart’ın fiziksel durumlarından endişe duyduğu gözleniyor:

“Çok fazla yaratıcı oyuncuya sahip değilim. Elimde Robben ve Van Persie var. Van der Vaart ve Sneijder’i de sayabiliriz ama onların da mental ve fizik açısından Dünya Kupası’na hazır olmalarını ümit etmeliyiz. Benim oynattığım futbol anlayışında yaratıcı oyuncular çok önemli.”

VAN GAAL’A MESAJ VERİYOR

Sneijder son dönemde Galatasaray’daki performansıyla oldukça beğeni topluyor. Dün oynanan Akhisar Belediye maçında 1 gol, 2 asistle oynayan yıldız oyuncu şimdiki görüntüsüyle “Dünya Kupası’na hazırım mesajı” veriyor.

(Ajansspor)