Vatan Gazetesi'nin iddiasına göre, Galatasaray'da hem transferi hem de astronomik bonservisine göre ortaya koyduğu futbolla en çok tartışılan isimlerin başında Nordin Amrabat geliyor... Ancak G.Saray artık yol ayrımında. Faslı oyuncu için Rus ekibi Dinamo Moskova Cimbom’un kapısını 5 milyon Euro’luk bir teklifle çaldı. Bonservisi için 2012-13 sezonunun başında Kayseri’ye 8 milyon Euro, PSV Eindhoven’a ise 600 bin Euro ödeyen Cimbom, bir türlü oyuncudan yeteri kadar faydalanamadı.

İlk sezonunda 1 milyon Euro kazanan bu yıl ise 1.1 milyon Euro garanti para alacak olan Amrabat’a maç başına 17 bin 500 Euro ödeme yapılıyor. Mancini’nin gelişiyle iyice gözden düşen ve devre arasında ayrılmak istediği dedikoduları iyice artan 26 yaşındaki hücumcu için Ruslar 5 milyon Euro önerdi.

YABANCI SORUNU!

Yönetim, teklifin ardından zaman isterken akıllarda ise iki soru var. İlki yabancı sınırı ile ilgili açılan davanın sarı-kırmızılılar lehine çıkması ile birlikte Amrabat’tan daha çok faydalanabilecek olmaları. 2. soru ise 3.6 milyon Euro zararla oyuncunun satılıp satılmaması.

2016-17 sezonu sonuna kadar kontratı bulunan ve ücreti her yıl 100’er bin Euro artan Faslı için yönetimin “Zararın neresinden dönersek kardır” düşüncesi ile hareket etmeye sıcak baktığı da ortaya çıktı.

Yönetimin son kararını vermesinin ardından devre arasında Amrabat’ın Rus ekibinin formasını giyebileceği, en kötü ihtimalle ise kiralık olarak gönderileceği öğrenildi.