GS TV'ye konuşan Melo, gördüğü kırmızı karttan önce sahaya giren taraftarlar olduğunu ifade ederek, yaşanan olayların kendisinden kaynaklandığını düşünmediğini söyledi. 

"Beşiktaş derbisinde galip geldiğimiz için çok mutluyum. Real Madrid maçında aldığımız sonuçtan sonra taraftarımızı çok üzdüğümüzü biliyoruz. Onlara Beşiktaş gibi önemli bir takım karşısında galibiyet borçluyduk. O yüzden çok şükür ki bu dün gerçekleşti. İyi bir futbol ve tüm takım olarak gösterdiğimiz iyi mücadeleyle aldığımız üç puan var. Bunun için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. 

Diğer taraftan Beşiktaş taraftarını tebrik etmek istiyorum. 80 bin kişi maça gelip gerçekten güzel bir şov hazırlamışlar. Gayet güzel ve etkili bir taraftar grupları vardı. Gayet güzel bir şov hazırlamışlar, o yüzden onları tebrik etmek istiyorum. Ancak ilerleyen dakikalarda bizim de gözlemlediğimiz olaylar oldu. 60. dakikadan itibaren taraftarların içinde bazı tartışmalar ve kavgalar çıktı. Ondan sonra benim faul pozisyonum gerçekleşti. O pozisyonda karar hakemin ama bunlar futbolda olabilecek şeyler. Futbol içinde olabilecek müdahaleler. Ben kırmızı kart görmek istemezdim, ama bana sorarsanız kırmızı kart olmadığı yönünde. Ancak hakemi en ufak şekilde eleştirmiyorum çünkü hakemin kararına saygı duyuyorum. 

Ancak ondan sonra yaşananlar olaylar, Beşiktaş taraftarının saha içine girmesi duyduğuma göre tamamen bana bağlanmış. Ben bu şekilde olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü bu tip olaylar ben kırmızı kart görmeden önce başlamıştı. Tribünde kendi aralarında çıkan kavgalar 60. dakikadan itibaren başlamıştı. Kırmızı karttan önce sahaya giren taraftarlar vardı. O yüzden bu olayın kesinlikle benden kaynaklandığını düşünmüyorum. Benim Beşiktaş taraftarına saygım sonsuz. Biz iyi ve mükemmel bir taraftar grubuna sahibiz. Beşiktaş takımının da iyi bir taraftara sahip olduğunu düşünüyorum. Onlara saygım sonsuz. Onları tahrik etmeye yönelik bir hareket yapıldığını düşünmüyorum. Benim Türkiye'de bütün takımların taraftarlarına saygım var ama Galatasaray taraftarıyla aramdaki bağ çok farklı ve ben onlara aşığım. Brezilya'daki bütün arkadaşlarıma anlatıyorum Türk taraftarları. Futbolcuları ne kadar motive ettiklerini belirtiyorum. O yüzden forma göstermem, Beşiktaş taraftarına yapılmış bir hareket değildi. Deplasman yasağı gereği taraftarımız orada değildi ve o formayı gösteriş sebebim Galatasaray taraftarına bağlılığımı göstermek içindi. Örnek vermek gerekirse geçen sezon Meireles kırmızı kart görüp atıldığında formasındaki armayı öptü. Bence bunda hiçbir sıkıntı yok. Çok doğal bir hareket. Çünkü orada hiç Fenerbahçe taraftarı yoktu, o da onlara bağlılığını göstermek istedi. Onun için Meireles'in yaptığı harekette bir sıkıntı yoktu, benim yaptığım harekette de bir sıkıntı yok. Çünkü yaptığım hareket Galatasaray taraftarına olan bağlılığımı göstermek içindi. Saha içinde tabii ki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında bir rekabet var ancak saha dışında dostluğun kalması gerekiyor. Benim de diğer takımlardan arkadaşlarım var. Brezilya'da aynı şekilde. Flamengo taraftarıyım ama diğer takımlarda arkadaşlarım var. Burada da öyle. Kesinlikle Beşiktaş taraftarına yapılmış bir hareket yoktu. Tamamen Galatasaray taraftarına olan bağlılığımı göstermek istedim."