Manchester United'da Ferguson döneminin bitişiyle birlikte Moyes kanunları devreye girdi. Kırmızı Şeytanlar'da efsane olmaya adım adım ilerleyen futbolculardan bazıları kadroya bile girememeye başladı. Manchester United'ın yaşı ilerlemiş futbolcuları önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünmemesi, başta Ferdinand, Vidic ve Evra olmak üzere tüm oyuncuların yeni bir maceraya atılmasına sebep olabilir. İngiliz ekibinin son sezonlarında adeta takımın bel kemiği olan futbolcularına da teklifler yağmaya devam ediyor. Bir süre önce Galatasaray'ın da üç futbolcu içn nabız yokladığı biliniyordu. Ancak Mancini'nin göreve gelmesiyle Ferdinand ve Evra defteri kapandı.

Bonservisi belirlendi
İtalyan hocanın Telles'i ve Vidic'i ısrarla istemesi üzerine tüm transfer planları iki oyuncu üzerine çevrildi. Galatasaray yönetimi, İngiliz ekibinde oynayan Vidic için futbolcunun menajeriyle ilk görüşmeyi de gerçekleştirdi. Sırp futbolcu hem sezon sonu hem de devre arasında imza atması için gerekli şartları sarı kırmızılı takıma bildirdi. Galatasaray adına Muzzi Özcan görüşmeleri yürütürken oldukça önemli bir yol alındı. Manchester United, Vidic için 1 milyon Pound sözleşme fesih bedeli istedi. Sarı kırmızılı takım da bu ücreti ödemeyi kabul etti.

Kararını verdi! Ayrılıyor
Transferde en kritik sürece girildi. Vidic'in menajeri Galatasaray ve diğer isteyen takımlarla görüşmelerini gerçekleştirdi. Sırp futbolcuyu Barcelona, Fiorentina ve Inter'in de istediği, Vidic'in de beklentilerini bu takımlara ilettiği öğrenildi. Galatasaray'ın Drogba ve Sneijder transferlerinin yanı sıra her sezon Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara kadar çıkması da Vidic'in ilgisini çekiyor. Ayrıca istediği 3.4 milyon Euro garanti ücret, 2 milyon Euro imza bedeli ve maç başı 15 bin Euro'yu da Galatasaray'ın karşılayacak olması Vidic'i etkileyen bir başka unsur. Barcelona gibi büyük bir takım Vidic'i istese de alacağı paranın yüzde 50'ye yakını vergiye ödeneceği için Sırp futbolcunun elinde toplamda 3 milyon Euro'ya yakın bir bedel kalacak. Eğer Galatasaray'la anlaşırsa Vidic tüm paranın tamamını cebine koyabilecek.

Barcelona ve Galatasaray
Manchester United'ın Sırp futbolcusu Vidic, yıllardır formasını giydiği takımdan ayrılmak istediğini de resmen açıkladı. Eurosport.com Türkiye'nin ulaştığı bilgiye göre Vidic, sezon sonunu beklemeden devre arasında ManU'yla yollarını ayıracak. Sezonun kalanında oynamak isteyen tecrübeli defans oyuncusunun Galatasaray'a çok yakın olduğu ifade edildi. Bu kararında daha önce belirtildiği gibi sarı kırmızılı takımın kadro yapısı ve üst üste oynadığı Şampiyonlar Ligi üst turları olduğu belirtildi.


Skorer