Karabükspor’un bu akşam sahasında Galatasaray’ı konuk edeceği karşılaşma öncesinde ev sahibi ekibin kalecisinden samimi açıklamalar geldi. Kardemir Karabükspor’un geçtiğimiz yıl PSV Eindhoven’dan kadrosuna kattığı Boy Waterman, sarı-kırmızılı ekip için övgü dolu sözler kullandı.

Ülkesinden Voetbal International’e konuşan Hollandalı kaleci, “Galatasaray ile ligin ilk yarısında oynadığımız karşılaşmayı asla unutamam. Statlarında muhteşem bir atmosfer vardı. Benim için fantastik bir deneyim oldu. Böyle bir atmosferi Holllanda’daki statlarda asla bulamazsınız” dedi.

30 yaşındaki file bekçisi şöyle devam etti: “Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum. Burada hiç de yabana atılacak bir futbol yok. Türk futbolunun çok aşağı seviyelerde olduğunu söyleyen insanlar bence saçmalıyor. Bunun için Galatasaray’a bile bakmak yeterli. Şampiyonlar Ligi’nde ikinci turda oynuyorlar. Bu turda oynayan Hollanda takımı yok. Wesley Sneijder gibi bir oyuncuya sahipler. Hollanda’nın en iyi orta saha oyuncularından biri. Fenerbahçe’de de Dirk Kuyt gayet iyi bir mücadele sergiliyor.”

"YAŞAM TARZI FARKLI"

Türkiye ile Hollanda arasında karşılaştırmalarda da bulunan Waterman, “Türkiye’deki hayat tarzı ile Hollanda’daki birbirinden çok farklı. Mentalite farklı, futbol kültürleri farklı, insanlar ise sıcak kanlı ve arkadaş canlısı. Karabük kenti ise biraz sıkıcı. Yapacak fazla bir şey yok. Futbol burada odaklanabileceğiniz tek şey. O yüzden iki gün izin alsak hemen Ankara ya da İstanbul’a gitmeye bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Skorer