“Bayern Münih’in yıldızı Ribery de Galatasaray’a geldiğinde bazen yedek kalmış ama o oynatıldığı maçları çok iyi değerlendirmişti” diye nasihat etti.

Ön­ce­ki se­zon Por­te­kiz'in Spor­ting Liz­bon ta­kı­mın­dan 13 mil­yon eu­ro be­del­le trans­fer edi­len Ar­min­do Bru­ma, oy­na­tıl­ma­dı­ğı için son de­re­ce sı­kın­tılı gün­ler ge­çi­riyor. Genç fut­bol­cu­ya en bü­yük des­tek ise sür­priz bir bi­çim­de Sa­rı-Kır­mı­zı­lı takımın eze­li ra­ki­bi Fe­ner­bah­çe'nin Kamerunlu forveti Webo’dan gel­di. İs­tan­bul'da bir me­kan­da or­tak bir ar­ka­daş­la­rı sa­ye­sin­de kar­şı­la­şan iki­li bir sü­re karşılıklı soh­bet et­ti.

“Bol bol şut atıp, efektif olmalısın”

We­bo, soh­bette Por­te­kiz­li oyun­cu­ya hem mo­ral ver­di hem de bu dö­nem­de ne yap­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne da­ir dü­şün­ce­le­ri­ni ak­tar­dı. Bru­ma'ya, “Ger­çek­ten çok ye­te­nek­li bir oyun­cu­sun. Ba­na gö­re ken­di yaş gru­bun­da Av­ru­pa'nın en iyi­le­rin­den bir ta­ne­si­sin ama ar­tık ken­di­ne da­ha çok gü­ven­me­li, ye­te­nek­le­ri­ni or­ta­ya çı­kar­ma­lı­sın. Ön pla­na çık­mak ve ta­kı­mı­na da­ha çok fay­da­lı ol­mak is­ti­yor­san, her şey­den ön­ce sa­de­ce sa­ha­ya kon­san­tre ol. To­pu sür, sağ­dan sol­dan ne­re­den bu­lu­yor­san ka­le­ye git. Çok şut at. Bol bol şut at­ma­lı­sın, efek­tif ol­ma­sın” de­di.

Telkinlerden etkilendi

Genç fut­bol­cu­ya iki aya­ğı­nı da çok iyi kul­lan­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan de­ne­yim­li for­vet "Çok hız­lı­sın. Ken­di­ne gü­ven, ka­le­yi dü­şün. Bu­nu sen ya­pa­bi­lir­sin. Hem ta­kı­mı­nı ateş­ler­sin hem de ta­raf­ta­rı coş­tu­rur­sun. Se­nin en önem­li özel­li­ğin pat­la­ma gü­cün ve hı­zın... Bu­nu kul­lan. ‘Ar­tık be­ni oy­nat­mı­yor­lar, ocak ayın­da git­me­li­yim, tek­lif var mı yok mu’ di­ye dü­şün­me! Bu se­ni ge­ri­le­tir. For­ma için sa­vaş­ma­lı­sın. Sa­de­ce fut­bo­la kon-­san­tre ol ve iyi ça­lış. Ken­di­ni top­la. Ocak'ta trans­fer olur­san yi­ne olur­sun. So­run de­ğil ama o sü­re­ye ka­dar iyi ça­lı­şıp maç oy­na­ma­lı­sın. Ba­yern Mü­nih'in yıl­dı­zı Ri­bery de se­nin gi­bi Ga­la­ta­sa­ray'a gel­miş­ti. Ba­zen ye­dek kal­mış ama o, oy­na­tıl­dı­ğı maç­la­rı çok iyi de­ğer­len­dir­di. Şim­di ne­re­de ol­du­ğu­nu gö­rü­yor­sun. Ri­bery se­nin için önem­li bir ör­nek ol­ma­lı. Sa­de­ce ça­lış ve oynayacağın fut­bo­lu dü­şün” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. We­bo'yu dik­kat­le din­le­yen genç fut­bol­cu­nun bu tel­kin­ler­den son de­re­ce et­ki­len­di­ği gözlen­di.

(Bugün)