Melo’yu çizen ve Wellington’a Trbet yönelen sarı-kırmızılı yöneticiler, son Brezilya seferinde amacına ulaştı. 22 yaşındaki sambacı satın alma opsiyonuyla kiralandı. Wellington, pazartesi günü İstanbul’da olacak.


TAFFAREL’DEN OLUMLU RAPOR

Şu an Galatasaray’da kaleci antrenörlüğü yapan Taffarel, sarı-kırmızılıların son Brezilyalısı Wellington’un transferine vesile oldu. Sao Paulo forması giyen 22 yaşındaki ön libero için olumlu referans verdi ve sarı-kırmızılılar transferi bitirdi.
Hafta içinde Brezilya’ya giden Ünal Aysal’ın danışmanları Sinan Kalpakçıoğlu ve Bülent Tulun, Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün ile birlikte Sao Paulo’nun kapısını çaldı. Taraflar masaya oturdu.


SATIN ALMA OPSİYONU VAR


Kıran kırana geçen pazarlıklar sonucunda Wellington ‘Galatasaraylı’ oldu. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı yıldızın kulübü Sao Paulo’ya 2 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek. Satın alma opsiyonu 8 milyon euro olarak belirlenen 1992 doğumlu Wellington için resmi açıklama artık an meselesi. Galatasaray’ın bonservisini almaya karar verdiği takdirde 5 yıllık anlaşmaya varılan Wellington, sezon başına 1.8 milyon euro alacak.


Bahadır ÇOKİŞLER/AMK