Karşılaşmayı yorumlayan Sneijder, "Çok üzgünüz. Öncelikle, maçtan önce çok zor olacağını biliyorduk. Saha şartları olarak, İstanbul'dan soğuk bir yerde oynadık. 2 kere öne geçmemize rağmen, basit hatalarla yakalandık. 2-1 öne geçtikten sonra maçı koparmamız lazım, 3 puanı almamız lazım. Basit bir golle 1 puanla dönüyoruz eve. 3 puana çok yaklaştık. Şampiyonlar Ligi'nde bu tip hataları, bu üst seviyeler kabul etmiyor. Basit hataları analiz edip, hatalarımızı çıkarmamız gerekiyor. Öğrenmemiz lazım. Daha dikkatli olmamız gerekiyor. 2-1 öne geçiyoruz, artık 2-1'den sonra eve 3 puanla dönmemiz gerekiyordu. Ne yazık ki, bu şekilde gerçekleşmedi" dedi. 

Şampiyonlar Ligi'nin farklı olduğunu dile getiren Hollandalı futbolcu, "Atletico karşılaşacağımız en güçlü takım, bunu da gördük. Diğer maçlarda da elimizden geleni yapacağız, savaşacağız. Ben Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam etmek istiyorum. Yaptıklarımızı analiz edeceğiz. Şampiyonlar Ligi, Türkiye'den çok farklı" ifadelerini kullandı. 
    
Galatasaray'ın Manchester City'den kiraladığı Jason Denayer, Astana maçı sonrası konuştu.

İşte Denayer'in sözleri:

"İlk yarıda iyi oynadık ve istediğimiz skoru aldık. İkinci yarıda rakibimiz bizden daha iyiydi. İkinci yarıyı Astana domine etti. Yazık oldu. Yediğimiz goldeki hataları tek bir oyuncuya bağlayamayız. Rakip baskı yaptı ve golü buldu. Gol yediysek takımın hatasıdır. Tek bir oyuncuyu suçlayamayız. Puan kaybettik bu takımın hatasıdır."