Sarı kırmızılılar, önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurmak adına çalışmalarını hız ve titizlikle gerçekleştiriyor. Galatasaray özellikle Wilfried Bony'i kadrosuna katmak için bastırıyor. 
 
Bony için kulübü Manchester City 20 milyon euro bonservis bedeli istemiş ve sarı kırmızılılar, kiralama formülünü devreye sokmuştu. Galatasaray, Bony için 3 milyon Euro'luk bir teklifte bulunmuş ve oyuncunun yıllık ücretini kulübüne ödetmeyi düşünmüştü.
 
Ada temsilcisinin, yeni teknik patronu Pep Guardiola'nın kadroda düşünmediği Fildişili futbolcuya ücret ödemek istemeyen Manchester City, teklifi değerlendirmek için süre istedi. 
 
Teknik direktör Riekerink, transferde ayrıca ön libero ve 3 orta saha oyuncusu isterken, bir forvet oyuncusunun da kadroya katılması istiyor. 
 
Bu arada Hollanda'nın ünlü kulübü PSV Eindhoven, peşinde olduğu Bruma için fiyat artırdı. Hollanda kulübü Bruma için 6 milyon euro teklif etti. Ancak Galatasaray, Portekizli futbolcu için istediği 8 milyon euro'da direniyor. Riekerink Bruma'nın kadroda tutulmasını istedi ancak istenilen rakamın verilmesi halinde gönderilebileceğini de söyledi. 
 
Öte yandan Copa America'da Uruguay forması giyen, bu yüzden ekstra izin verilen ve cuma günü istanbul'a gelen kaleci Fernando Muslera, İsviçre kampına gitmeyecek. Uruguaylı file bekçisi çalışmalarını istanbul'da sürdürecek.