DHA - Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Spor kulüpleri başkanlarının 3 dönemden fazla başkanlık yapmamasıyla ilgi yasal bir çalışma olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Kılıç şunları söyledi:

“Allah’tan medyanın oluşturduğu gündeme her defasında takılmıyoruz. Kendi gündemimizi, kendimiz belirliyoruz. Spor kulübü başkanlarının üç dönemden fazla görev yapmamasına yönelik olarak bizde bir çalışma yok. Ama kulüplerden, bakanlığa gelen taslakta bu gibi öneriler var. Spor hukukçuları tarafından hazırlanan ve bakanlığımıza intikal ettirilen taslakta da bu gibi öneriler var. Ama hükümette ve bakanlığımızda bir kişinin 3 dönemden fazla kulüp başkanlığı yapmaması yönünde bir irade ya da karalılık söz konusu değil. Bu yönde bir tartışmada biz kendi aramızda yapmadık. Kulüpler yasasını getirmeye kararlıyız. Kulüpler yasasını getireceğiz. Kulüpler yasası daha ziyade kulüplerin mali yönüne, borçlanma planlarını temlikle ilgili unsur ve şartları gözeten ve bunlarla ilgili düzenlemeler içeren yaklaşımlar olacak. AK Parti siyaseti bildiğiniz gibi üst üste en fazla 3 dönem milletvekili adayı olmayı, 3 dönem belediye başkanı adayı olmayı, kurala bağlayan ve sınırlama getiren bir siyasi hareket. Ama kulüp başkanlarıyla ilgili böyle bir kısıtlama düşüncemiz şuan söz konusu değil.”

YABANCI OYUNCU KONUSU

Bakan Kılıç yabacı oyuncu sınırlandırmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

“AB üyesi ülkelerin vatandaşı olan futbolcuların hangi statüye tabi olacağına yönelik görüşün belirlenmesi için futbol kulüpleri tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na yapılmış bir başvuru var. Türkiye Futbol Federasyonu AB mevzuatında, AB vatandaşı olan sporcularla ilgili statünün ne olduğunu öğrenmek üzere bu yazıyı bizimle istişare ederek Avrupa Birliği Bakanlığına intikal ettirdi. Avrupa Birliği Bakanlığı’nda AB vatandaşı olan futbolcuların statüsü ile ilgili görüşün oluşması bekleniyor. Bu görüş oluştuktan sonra bize ve Futbol Federasyonuna intikal edecek. Bu sezonla ilgili bir beklenti acelecilik olur. Ama gelecek görüş doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu gelecek sezonla ilgili olarak kararı gözden geçirebilir. Bu özerk bir yapıya sahip olan TFF’nin kararı olacaktır. Zaten mevcut sınırlama kararı da özerk TFF’nin kararıdır.“