Fe­ner­bah­çe Tek­nik Di­rek­tö­rü Er­sun Ya­nal, Ga­la­ta­sa­ray­lı­lar’ı kız­dır­ma­ya de­vam edi­yor. Ya­nal, Ga­la­ta­sa­ray ile gö­rü­şen Es­ki­şe­hirs­por­lu Ta­rık Çam­dal için “İs­tan­bul’a gel­me­si için er­ken. Ge­li­şi­mi­ni ta­kı­mın­da de­vam et­tir­me­li” de­miş ve Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­rın ba­sın söz­cü­sü Şük­rü Er­gün “İşi­ne bak­sın” di­ye ce­vap ver­miş­ti. Ya­nal’ın bu kez bir soh­bet­te Drog­ba ile ilgili ko­nuş­tu­ğu or­ta­ya çık­tı. “Drog­ba müt­hiş bir oyun­cu ol­ma­sı­na rağ­men ar­tık dü­şüş­te. Maç­lar­da koş­ma ora­nı­nı yük­sel­te­mi­yor. Fut­bol­cu bel­li bir sü­re­de bel­li bir ko­şu­yu ya­pa­maz­sa ben­ce oy­na­ya­maz” söz­le­ri, yi­ne Şük­rü Er­gün’ün dik­ka­ti­ni çek­ti. Er­gün sert gön­der­me­ler yap­tı:  

“Er­sun Ya­nal’ın bu açık­la­ma­la­rı plan­lı mı plan­sız mı yap­tı­ğı­nı bil­mi­yo­rum. Bir ama­cı olup ol­ma­dı­ğıy­la da il­gi­len­mi­yo­rum. Çün­kü ken­di­si­nin söz­le­ri bi­zi hiç­bir şe­kil­de et­ki­le­mez. Her­kes ken­di işi­ne bak­ma­lı. An­cak açık­la­ma­la­rı­nı nor­mal kar­şı­la­mı­yo­rum. Bi­zim­le il­gi­li ko­nu­şu­yor ol­ma­sı­nı ge­rek­siz bu­lu­yo­rum. Drog­ba’dan bi­zim za­ten bir şüp­he­miz yok. Ya­şı ile­ri gö­rül­se de ken­di­si­ne çok iyi bak­mış bir spor­cu. Ken­di­sin­den 10 yaş kü­çük­le­re toz yut­tu­ru­yor!”

Transfer atağımız normal

Trans­fer dö­ne­mi­nin en atak ta­kı­mı ola­rak dik­kat çekmelerini de­ğer­len­di­ren Er­gün, “Bi­zim da­ha atak gö­rün­me­miz do­ğal. Çün­kü 3 kul­var­da iler­le­yen tek ta­kım şu an­da Ga­la­ta­sa­ray. Ek­sik­le­ri­mi­zi ta­mam­la­ma­mız la­zım. Ya­rış­tı­ğı­mız kul­var sa­yı­sı faz­la. Trans­fe­re önem ver­me­miz ve ikin­ci dev­re­ye ha­zır­lan­ma­mız ge­re­ki­yor” de­di. “Man­ci­ni’nin bi­ze trans­fer­de sa­yı ver­di­ği doğ­ru de­ğil. Sa­de­ce po­zis­yon­lar be­lir­le­ni­yor. Al­ter­na­tif­le­ri­ne ka­rar ve­ri­li­yor. Ve bu işin so­rum­lu­su ar­ka­daş­lar lis­te­ye gö­re ça­lı­şı­yor­lar” ek­le­me­si yap­tı.

‘O iş Mancini’nin’

Ba­sın Söz­cü­sü Şük­rü Er­gün, trans­fer­de sa­yı­nın 5’i bul­ma­sı bek­le­nir­ken, bu ka­dar oyun­cu­nun ara kamp­ta ta­kı­ma adap­te ol­ma­sı­na da­ir en­di­şe­le­re de ce­vap ver­di.  “Bi­zim yö­ne­ti­ci­ler ola­rak hiç­bir sı­kın­tı­mız yok. Za­ten bu be­nim işim de­ğil, ho­ca­nın işi. Ken­di­si dün­ya­da yer edin­miş bir tek­nik adam. Biz de bu uz­man­lı­ğı ho­ca­dan bek­li­yo­ruz” de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du.

Rüştü’nün güvenmesi normal

Şük­rü Er­gün ay­rı­ca, Fe­ner­bah­çe ve Be­şik­taş’ta uzun yıl­lar for­ma gi­yen es­ki mil­li ka­le­ci Rüş­tü Reç­ber’in oğ­lu Bu­rak’ın, Ga­la­ta­sa­ray altya­pı­sın­da oy­nu­yor ol­ma­sı­nı da de­ğer­len­dir­di. Er­gün, “Bi­zim alt­ya­pı­mız ga­yet ka­li­te­li. İn­san­la­rın gü­ven­me­si nor­mal. Biz alt­ya­pı­ya ver­di­ği­miz öne­mi es­ki­den bi­raz gev­şet­miş­tik ga­li­ba. Çün­kü alt­ya­pı­dan ye­te-­rin­ce oyun­cu çık­ma­ma­ya baş­la­mış­tı. Dik­kat­le­ri­mi­zi ora­ya ve­rip alt­ya­pı­ya des­te­ği ar­tır­dık” di­ye ko­nuş­tu.

(Bugün)