Radyospor'un sorularını yanıtlayan Hamdi Yasaman, "Biz derbide kredimizden yemiş olduk. Liderliğimizi koruyoruz. Kazansaydık yolu yarılamıştık. Ama rakip kaybetseydi onlar için yıkım olurdu, çok daha kötü sonuçları olurdu. Onlar için hayati bir maçtı. Biz şampiyonluğa şartlandık. Kalan 11 maçımızın hepsi final. Hepsini kazanacağız. Takıma inanıyoruz. Bu çocuklar hedefe ulaşabilir. Derbideki kayıp bu inancımızı değiştirmedi" dedi.


'Galibiyeti hak etmiştik'

Başkan yardımcısı Yasaman, derbide galibiyeti kaçıran tarafın Galatasaray olduğunu belirtirken, "Biz galibiyeti kaçırdık. Bu maç en azından berabere bitmeliydi. Sadece Burak 3 tane net gol pozisyonu var. En az 4 gollük pozisyonumuz var. Yasin Öztekin'in sonlara doğru bulduğu pozisyonda rakip takım kalecisi tesadüfi bir kurtarış yaptı. Şans yanındaydı. Bizim için ise tam şanssızlık söz konusuydu. Kazansak çok güzel olurdu. Yolu yarılardık. Ama hala lideriz, 1 puan öndeyiz. Bu çok önemli. Biz forvetlerimize güveniyoruz. Bundan sonraki maçlarda atarlar. Burak'tan her pozisyonu gol yapmasını bekleyemeyiz. Sneijder gol yollarında çok önemli destekçi. Hamit uzaktan şutlarıyla her an gol bulabilir. Nitekim çok iyi bir şut çekti. O topu Fenerbahçe kalecisi iyi kurtardı. Kadromuzda problem yok. Şampiyonluk için yeterli. Şampiyon olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.


'Cas'tan umutluyuz'

Cesare Prandelli'nin kendisi ve yardımcılarının tazminat talebi nedeniyle, avukatları aracılığıyla CAS'a yaptığı başvuru hakkında da açıklama yapan Yasaman, "CAS'taki dava konusunda umutluyuz. Çünkü çok önemli bir argümanlara sahibiz. Prandelli yaptırdığı transferler ve kötü performansla takıma zarar verdi. 'Ben buraya Şampiyonlar Ligi'ndeki başarı için değil, lig şampiyonluğu için geldim' diyerek, Galatasaray'ın kuruluş ve varoluş prensiplerine aykırı bir tutum içerisinde girdi. Teknik direktörlüğü ilgilendirmeyen, kendi dışındaki konularda çok fazla açıklama yaptı. Etik kurallarımıza aykırı davranışlar sergiledi. 'Eski başkan beni kandırdı. Ben Avrupa'da dört takım çalıştırmak için geldim. Bana söz verildi' dedi. Sözleşmesinde böyle bir madde olmadığı halde, bu beyanları verdi. Etik kurallar çerçevesinde davranmadı. Biz bütün bunları CAS hakimlerine sunacağız. Sonuçtan umutluyuz" dedi.