Kamp çalışmalarının çok iyi gittiğini dile getiren milli futbolcu, "Kampta iyi çalışıyoruz. Bu sezon üç kupaya da adayız. Bütün takım iyi çalışıyor. Sezona iyi başlamak istiyoruz." dedi.

Yasin Öztekin, 2014-2015 sezonunu üç kupayla kapattıklarını anımsatarak, "Orada da aynı takım vardı. Sonuçta Podolski geldi. Bir iki transfer yaptık. Transfer iyi ama bence her şey bizde bitiyor. Biz istersek Galatasaray'ın önünde kimse duramaz. Taraftarlarımızın da desteği lazım. Onlar olmazsa eksik oluyoruz. Kupa aldığımız zamanlar stat doluydu. Geçen sezonu takım olarak kendimize sormamız lazım. Zaaflarımızı kapatıp, inşallah bu sezon üç kupayı da almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı takımda ilk sezonda ligde 7 gol atıp, 7 asist yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Geçen sezon da aynısına yaklaştım. Kupayla beraber üstüne bile koydum. Sonuçta ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bazen de ortam olması lazım. Yani bir hoca gidiyor, üç ay sonra başka hoca geliyor. Öbür hoca gelip seni oynatmıyor ya da başka yerde görevlendiriyor. Türkiye'de böyle şeyler çok oluyor. Normalde bir hocaya iki üç sene şans verilmesi lazım. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sene kimseye o kozu vermek istemiyoruz, iyi çalışıp kupalar kazanmak istiyoruz."

"Beni üzenlere cevabını vermesini biliyorum"

Yasin Öztekin, performansıyla ilgili zaman zaman yapılan ağır eleştirilerin kendisini üzdüğünü dile getirerek, "Her zaman en iyi şekilde oynayamazsın. Ben her zaman en iyisini yapmak istiyorum ama bazen olmuyor. Türkiye'de bir maç bile kötü oynadığında eleştiriliyorsun. İnsan üzülüyor ama üzenlere de cevabını vermesini biliyorum." diye konuştu.

Milli futbolcu, sözleşmesinin uzatılmasını ve ücretinin artırılmasını istediğine dair basında haberlerin yer aldığının belirtilmesi üzerine, "Basında çıkan bazı şeylerden benim de haberim olmuyor. Zaten her zaman yönetim ve hocamızla konuşuyorduk. Öyle görüşmeler vardı. Bir futbolcu için normal şeyler ama bazı alakasız haberler de çıktı." şeklinde görüş belirtti.