“Türkiye’de ağzı olan abuk subuk konuşuyor. Gerçi o dönem hiç iyi oynamadık. Herkese konuşma fırsatını biz verdik. Ama hocamız ve başkanımızla kenetlenmiş, inanmıştık. Şampiyonluk hepsine kapak olsun.”

SARI-KIRMIZILILARIN gurbetçi futbolcusu Yasin Öztekin, şubat ayından bu yana 4 gol 4 asistle oynadı. Yasin bu performansıyla 20. şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri oldu. 28. yaşındaki yıldız, AMK’ya verdiği röportajda Galatasaray ile alay edenleri bombaladı. Hatırlanacağı üzere Cimbom, Prandelli döneminde gelenden geçenden 4 gol yiyordu. Dönemin başkanı Ünal Aysal, TT Arena’da bir organizasyon yapmış ve teknik heyet ve futbolcularla “4. yıldız” motifiyle poz vermişti. Ezeli rakipler bu manzara üzerine, “Kek kalıbına girmişler” diye Aslan’la alay etmişti.

“ÖMÜR BOYU UNUTAMAM”

“Sezon sonunda gülen tarafın kendilerinin olduğunu kaydeden Yasin, “Türkiye’de ağzı olan abuk subuk konuşuyor. Gerçi o dönem hiç iyi oynamadık. Herkese konuşma fırsatını biz verdik. Ama hocamız ve başkanımızla kenetlenmiş, inanmıştık. Şampiyonluk hepsine kapak olsun” ifadelerini kullandı. Kariyerindeki ilk şampiyonluğunu belirten Yasin, “Bunu ömür boyu anlatacağım. Oğlum Miraç da canlı tanığı oldu. Asla unutmayacağım” diye konuştu.

“TAKTİK ÇOK RUH YOKTU”

“Prandelli istediklerini bize yansıtamadı. Herkese güvenmiyordu. Çok sayıda taktiksel idman yaptık. 1 saat uzun pas çalışıyorduk. Sıkıcıydı, ruh yoktu, hava yoktu. Aile ortamını göremedik. Bir hoca oyuncularıyla konuşmayı, iletişim kurmayı bilmeli. Hamza hoca çok farklı. Moral verdi, sayesinde idmanlar neşeli geçmeye başladı. Birbirimizi sevmemizi sağladı. Hep dürüst davrandı.”

“TELEVİZYONDA ADIMI GÖRDÜM”

“Devre arasında kiralanmam gündeme geldi. Kesinlikle gitmek istemedim. Hocamız beni iyi tanıyordu. Sol açıkta yapabileceklerimi biliyordu. Kalmamı istediğini söylemişti. Bana o güveni verdi. Karabük’ün teklifinden haberim bile yoktu. Televizyon izlerken, ‘ 3 oyuncu istiyorlarmış, kim bunlar acaba?’ dedim. Adımı görünce şok olmuştum.”

“MİLLİ TAKIMI BEKLİYORDUM”

“2015 yılında çocuğum oldu. Galatasaray’a geldim, şampiyonluk yaşadım ve milli takıma seçildim. Allah’a şükürler olsun. Çok güzel bir yıl oldu. Milli takımdan davet bekliyordum. Fatih hocama beni çağırdığı için teşekkür ediyorum. İstiklal Marşı’nı o formayla söylemek hayalimdi. İnşallah Bulgaristan ve Kazakistan maçlarında oynarım.”

“KIRILMA ANI KASIMPAŞA”

“Özellikle ikinci devrede bütün maçlar zordu. Kasımpaşa maçında biz oynadık, onlar bizim hatalarımız sayesinde 2 gol buldu. Soyunma odasında kimse inancını kaybetmemişti. Bir gol atsak çözüleceklerini biliyorduk. Hocamız, ‘Biz Galatasaray’ız, büyük takımız’ diyordu. Küçük detayları anlatıyordu. Öyle de oldu. İkinci devre maçı 3-2 kazandık ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım attık.”

“HERKESE NASİP OLMAZ”

“Galatasaray’da oynamak her futbolcuya nasip olmaz. Buraya gelmeyi çok istiyordum. Erciyes’teyken transfer için bazı şartlar gerçekleşmedi. Fedakarlık yapmam gerekti. 500 bin Euro’yu kendim cebimden ödedim. Hiç pişman değilim. Galatasaray’a gelmek, Türkiye’ye adım attığımdan beri hayalimdi. Çok şükür hayallerim gerçek oldu. İki kupa birden kaldırdık. Benim de bunda payım varsa ne mutlu bana.”

“BELKİ ARDA İLE OYNARIM”

“Atletico Madrid’in beni yakından takip ettiğine dair bir şey duymadım. Bir gelişme varsa bunu menajerim bilir. Ben iyi bir futbolcuyum. Ayaklarıma hakimim, beynim var. Teklif gelirse elbette mutlu olurum. Atletico Madrid, Avrupa’nın en büyük takımlarından birisi. Belki de bir gün Arda Turan’la beraber oynarım. Ancak sözlerim yanlış anlaşılmasın. Galatasaray benim hayalimdi ve burada çok mutluyum.”

“SELÇUK İNAN’LA SORUNUM YOK”

“Galatasaray’a geldiğim bütün arkadaşlarım beni iyi karşıladı. Sadece Prandelli bana güvenmedi. Şans bulamadım. Selçuk, Burak ve Olcan’la Trabzonspor’dayken şans bulamadğım söylendi. Bunlar gerçek değil. Orada tam hazır değildim. Türkiye’deki ikinci senemdi. Kimseyle sorunum yok. Sadece bana güvenmeyenler vardı. Ama bana hep inanlar da vardı. Şimdi hepsine çok teşekkür ediyor.”

AMK / Bahadır ÇOKİŞLER