Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yasin,  Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapattıklarını hatırlatarak, "2-0'dan  sonra çok iyi bir geri dönüş yaptık. İnşallah sonunda da şampiyon oluruz" dedi. 

Son haftalardaki başarılı performansıyla dikkati çeken Yasin Öztekin,  Galatasaray'a oynamak için geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Pes etseydim zaten Galatasaray'a gelmezdim. Her zaman çalışan bir  insanım. Buraya çalışarak, çok emek vererek geldim. Allah büyük, yolumu açıyor.  Ben de elimden gelenin en iyisini yaparak takıma katkı vermeye çalışıyorum. Bunu  da her hafta daha iyi yaptığımı düşünüyorum. Hocama teşekkür ediyorum, beni  oynatıyor. Ben de onun yüzünü kara çıkartmıyorum. Bundan sonra da inşallah daha  iyi olur. Çünkü zaman geçtikçe daha iyi oynuyorum." 

Süper Lig'de geçen hafta İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere  kaldıkları maçta iyi oynamasına rağmen oyundan alınması sonrası neler  hissettiğinin sorulması üzerine Yasin, "Hocanın kararı saygı duyuyorum. Ama maçın 2-0'dan sonra 2-2 olmaması lazım. Çünkü büyük takımız. Orada 2 puanı kaybettik  ama bugün de telafi ettik. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonra da  inşallah tek tek maçları kazanıp şampiyon oluruz" diye konuştu. 

İstanbul Başakşehir maçında kendisini oyundan alan teknik direktör  Hamza Hamzaoğlu'nun üzüntü yaşadığını anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Oyundan  alınan ben, Sneijder, Burak ya da başkası da olabilirdi. Bence hata değil. O  yüzden hocama hiç dargın olmadım. O beni oynattı ve buralara getirdi. O yüzden  bundan sonra da çıkartırsa çıkartır, çıkartmazsa da elimden geleni yaparım" ifadelerini kullandı. 

Yasin Öztekin, takım arkadaşı Wesley Sneijder ile çok iyi anlaştığını  belirterek, "Sneijder oynadığım en iyi 10 numara. Onun pasları, oyun anlayışı  bana çok yarıyor. Beni daha çok yükseltiyor. O yüzden ona ayrıca teşekkür  ediyorum. Antrenmanda da iyi anlaşıyoruz. Kendisi çok iyi bir insan. İyi ki  onunda beraber oynuyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Sarı-kırmızılı futbolcu, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın  oynanacak derbi maçla ilgili soru üzerine, "Evde oturup maç izleyeceğiz. Bugün  çok zorlu maçtı. İlk yarıda beklemediğimiz bir sonuç aldık. Allah'ıma şükür 3-2  yendik. Yarın da keyifle maç izleyeceğiz" diye konuştu.