Galatasaray, Olcan Adın'dan sonra sezonun ikinci transferini Kayseri Erciyesporlu Yasin Öztekin'i kadrosuna katarak gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılıların dün görüşmelerin başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdiği Yasin transferinde önce çok sayıda menajerin G.Saray Başkanı Ünal Aysal tarafından yetkilendirildiklerini belirterek Kayseri Erciyes Başkanı Ziya Eren ile temasa geçmesi nedeniyle taraflar arasında sağlıklı temas bir türlü kurulamamıştı. 

Sonrasında Eren'in bizzat başkan Aysal'ı arayarak Yasin'i isteyip istemediklerini sorması ve 'evet' yanıtı almasının ardından taraflar arasında pazarlıklar başladı. G.Saray'ın 2 milyon Euro önerdiği transfer, kulübünün 5 milyon Euro bonservis istemesi nedeniyle açmaza girerken işi bitiren olay Yasin'in menajeri Önder İnce'nin çabaları ve bizzat oyuncunun fedakârlığı oldu.

KAMPTAN AYRILDI

Ziya Eren, dün Yasin'in G.Saray'ı, G.Saray'ın da oyuncuyu çok istediğini "Ne yazık ki, Yasin’i Kayseri Erciyesspor’da kalma konusunda ikna edemedik. Kafası karıştı ve ısrarla gitmek istediğini söyleyince, G.Saray’la anlaştık. Yasin Öztekin, Avusturya kampımızdan ayrıldı. G.Saray'a hayırlı olsun. Oyuncumuza şimdiye kadar kulübümüze verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz" sözleriyle kamuoyuyla paylaştı. 

Yasin, sarı-kırmızılı formayı giymeyi o kadar çok istiyordu ki bonservisi konusunda tıkanan görüşmeleri kulüpten alacaklarını feda ederek çözen isim oldu. Genç futbolcu yaklaşık 800 bin Euro'luk alacağından feragat ederken, 2 kulüp 3 milyon Euro bonservis karşılığında anlaştı. Oynadığı asıl bölge sol açık olmasına rağmen ofansif orta saha ve sağ açık olarak da görev yapan 27 yaşındaki futbolcunun ise 4 yıllığına anlaştığı G.Saray'dan yılda 1 milyon 250 bin Euro alması bekleniyor.

Vatan