Bu sezon 13 maçta attığı 7 golle ilk 15 haftada takımımızın en skorer ismi olan Yasin Öztekin, Galatasaray’a geliş hikayesinden unutamadığı maçlara, bu sezonki rolünden duygusal anlar yaşadığı Gaziantespor maçına kadar sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Yasin'in açıklamaları şöyle;

"Türkiye’ye her zaman gelmek ve büyük takımlarda oynamak istiyordum. Türkiye’ye geldikten sonra 4 takım değiştirip Galatasaray’a gelebildim. Sonunda sözleşmeyi imzaladım ve buraya geldiğime çok mutluyum. İlk maçımda da duygusal anlar yaşadım."

“Beşiktaş maçındaki golü unutamam”

"Tabii ki birkaç maç var. İlk geldiğim sezondaki Beşiktaş maçı… O seneye sıkıntılı bir başlangıç yapmıştım. Sonrasında kendime inanarak formayı kaptım. Beşiktaş karşılaşması şampiyonluk maçıydı. O golü hiçbir zaman unutamam. Aynı sezon oynadığımız bir de Kasımpaşa karşılaşması vardı. 2-0’dan gelip 3-2 kazanmıştık. Hepsi de birbirinden güzeldi."

“Pes etseydim buralara gelemezdim”

"Küçüklüğümden beri bu tip şeyler her oyuncunun başına gelebiliyor. Dortmund altyapısında da bu tip şeyler olmuştu. Açıkçası buna alıştım. Pes etseydim buralara gelemezdim. Bu nedenle pes etmedim… Galatasaray’a gelirken de yapabileceklerimi biliyordum. Şansın geldiğinde iyi değerlendirmem gerekiyordu."

“Oğluma burada ne kadar mutlu olduğumu anlatacağım”

"3 senedir buradayım oğlum da hep yanımda. Umarım maçları unutmaz. Ben hep anlatacağım. Anları yaşadı inşallah aklında kalır. İlk söyleyeceğim şey; Galatasaray’a geldiğimde ne kadar mutlu olduğum. İlk geldiğimde yaşadığım zorlukları ve pes etmediğimi anlatacağım. Zaten pes etmezseniz de kazanırsınız.Futbol benim hayatım. Çocuğum da 4.5 yaşında. Sürekli beraber top oynuyoruz. Umarım bir gün benden de iyi futbolcu olur."

“Kaleye daha yakınım”

"Herkes daha çok gol atmayı ister. Bu sene kaleye yakın oynamalıyım diye düşündüm. Soldan gelen pozisyonlarda sağdan kaleye yaklaşmak gibi… Düşündüklerini gerçekleştirince pozisyona giriyorsun. Bulduklarının da üçünden bir tanesini değerlendirince goller de geliyor. Geçen sene 10 gol atmıştım. Bu sene geçmek istiyorum ama sayı olarak da bir hedefim yok."

“Maç sonu topu aradım ama bulamadım”

"Gaziantep maçı sonrası, topu aradım ama bulamadım. Önce kalenin içinde sandım çünkü golden sonra hemen bitti maç. Ceza alanın kenarında duruyormuş. Koştum aldım. Bütün arkadaşlara da imza attırdım. İlk defa hat trick yaptım. Umarım devamı gelir. Evimde köşeye koydum."

“Zor dönemi atlattık”

"Fenerbahçe sezonun en önemli maçlarından biri. İyi oynamak istiyorduk fakat bunu sahaya yansıtamadık. Kazanabilirdik… Son maçlarda iyi oynadık. Bunu yaptığımız sürece galibiyetler gelecek. Alanya maçını da bu şekilde kazanacağız. Zor bir süreç geçirdik. Şu an iyi durumdayız. Son maçımızı da kazanıp şampiyonluk yolunda ilerlemek istiyoruz."