Takımda şans bulmakta zorlanan İspanyol futbolcu Jose Rodriguez’i, Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan ile kıyaslayarak transfer politikalarını öven Özyalçın, İyi çıkarsa Allah’tan, kötü çıkarsa bizden bilecekler. Real Madrid gibi bir kulüpten Rodriguez’i aldık. Dünya çapında bir takımdan oyuncu alıyorsun. Kiralık olarak başka bir takımda oynasa da Rodriguez Real Madrid’den transfer edildi. Arda Barcelona’da oynuyor diye yer yerinden oynuyor” diye konuştu.

Bileklik kampanyasının kulüp için olan önemini bir taraftarla yaşadığı diyaloğu örnek göstererek açıklayan “İzmit’e gittiğimizde taraftarımız bana ‘van Persie’yi al’ diye yazmış. Elbette bu illa ki alınacak anlamına gelmiyor. Onu yazacağına bir tane bileklik al kardeşim. Hedef, mayıs ayına kadar 2.5 milyon bileklik satmak. Zaten 1.5 milyonu geçmişiz. Özeleştiri yapacak olsam zaten görev almam. Galatasaraylı zor günlerde takımına sahip çıkar. Galatasaray’ın zor günü eğer bu günler ise bizlere düşen görev de taşın altına elini koymaktır. Niyetimiz bu ama başarılı olup olmadığımızın takdiri camianın” ifadelerini kullandı.

"Gençleştirmek gerek"

Galatasaray’ın Mayıs ayından sonra düzlüğe çıkacağını söyleyen, eniden sportif açıdan başarılı bir Galatasaray tesis etmek için genç ve mücadeleci bir kadro kurmaları gerektiğinin altını çizen Özyalçın, “Bütün futbolcuların iyi niyetine inanıyorum ama takımın artık gençleşmesi lazım. Ara transferde aldığımız Linnes genç bir oyuncu. Başarılı olup olmadığını tartışabiliriz ama hedef takımı gençleştirmek ve sonrasında başarıyı yakalamak” dedi.