Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hikmet Karaman, özellikle Eren Derdiyok'un 6. dakikada attığı şık röveşata golünün oyuna etkisini vurguladı.

"Eren müthiş bir gol attı." diyen Karaman, "Golü erken yedik. Yediğimiz golün güzelliği rakibi oyunda tuttu, bizi demoralize etti. Sonrasında 15-20 dakika pasif kaldık. Sonrasında oyunu dengeledik ve ikinci yarının ortalarında beraberliği de yakalayabilirdik." ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor olarak oyuncu yetiştirmeye çalışan bir ekip olduklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "İki takım arasındaki fark, biz oyuncu geliştirmeye çalışıyoruz, karşı taraf ise üst düzey oyunculardan kurulu. Aradaki nüans farkı sonucu belirledi. Zaten Türkiye'nin en iyi pas yapan takımı. Böyle takımlar karşısında sadece mücadele, oyun disiplini yeterli değil. Topu kolay kaptırmamak gerekiyor. Belki de mağlubiyetimizin en büyük nedeni bu." diye konuştu.

Oyuncularındaki gelişimi gördüğünü de vurgulayan Karaman, "Gelişime açık, genç oyuncular aldık. Eğer tempo olarak oyundan düşseydik, farklı bir sonuç çıkardı. Ya da bizim iyi bir forvetimiz olsaydı, sonuç lehimize daha farklı olabilirdi." diyerek sözlerini tamamladı.