Hamzaoğlu, birbirinden önemli açıklamalarda bulunurken Galatasaray'a verdikleri milli stoper Serdar Aziz ile ilgili net konuştu...

"Serdar Aziz'in transferi olmasaydı Bilal'i de, Furkan'ı da alamazdık. 3 oyuncuyu da ben tercih ettim. Bıraksalar talip olurduk tabii... Serdar iyi bir stoper. İkinci Bülent Korkmaz olur diyebiliriz. Oynarken yüreğini ortaya koyan bir oyuncu. Galatasaray seviyesini rahatlılıkla kaldırabilecek kapasiteye sahip. İleriye dönük Şampiyonlar Ligi seviyesi için de sıkıntı yaşamaz. İyi bir Serdar hiçbir zaman sıkıntı yaratmaz. Bir sene daha Bursa'da kalsaydı hem Serdar zarar görürdü hem de kulübe zarar verirdi. Serdar, Galatasaray ve bizim için en hayırlısı oldu bu transfer. Sivok, Ertuğrul, İsmail var elimizde. Galatasaray'dayken de istemiştim. Devre arasındaydı ve rakamı fazlaydı."

'Sercan aynı Sabri gibi'

"Ben her takımımda kulübün geçmişine değer veririm. Galatasaray'da Sabri'ye, Umut'a sahip çıkmamız buna bir örnek. Bursa'da da Sercan aynı şekilde. Bu kulüpten yetişmiş, ruhu bilen, her şeyini bilen emek vermiş oyuncular bunlar. Amatör ruh her zaman lazım. Amatör ruh olmadıktan sonra profesyonelliğin hiçbir anlamı yok. Sercan ve Serdar bu kulübün değerleri. Sahiplenirsek o zaman geriden gelen gençlerimiz de kendilerini güvende hisseder. Biz bir aileyiz. Büyükler olduğu gibi yeni doğan bebekler de olacak. Onlar da bilecekler ki büyüdüklerinde onların yerine geçecekler."