Yaz sezonunda bir türlü forvet transferini yapmayan ve bu konuda başta yorumcular ve taraftarları tarafından büyük eleştiriler alan Galatasaray'da korkulan oldu. Fotomaç'ın haberine göre; Trabzon maçında ceza sahasına girerken sağ üst adalesini tutarak koşmayı bırakan ve 'beni değiştirin' işareti yapan Burak'ın en az iki maçı kaçıracağı öğrenildi. Burak'ın doktorlar tarafından elle yapılan ilk muayenesinde üst arka adalesinde yırtık şüphesi olduğu ancak son durumunun MR'da belli olacağı bildirildi. Burak'ın ilk yapılan müdahaleye göre, Gaziantepspor ve Astana maçlarında oynamamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca bu sürenin 4 haftaya kadar da uzayabileceği belirtiliyor. 

Alternatif golcü transferi yapmayan Galatasaray'ın elinde forvet olarak Umut Bulut kalırken, Hamza Hamzaoğlu'nun genç Sinan Gümüş'e de forvette şans verebileceği bildirildi. Sarı-kırmızılı hocanın, son iki maçta oyuna sonradan dahil olan ve Trabzon maçında bir şutu direkten dönen 21 yaşındaki futbolcudan Gaziantep maçına iyi hazırlanmasını istediği öğrenildi. 

Trabzon karşısında 29 dakika sahada kalan Sinan Gümüş, 66 dakika oynayan Burak'tan daha iyi bir performans sergiledi, yine 61 dakika forma giyen Podolski'den de aşağı kalmadı. 1 gol pozisyonuna giren, 1'i isabetli 2 şut çeken genç yıldız, Podolski ile aynı istatistiğe imza attı. Burak üç istatistikte de sıfır çekerken Umut 24 dakikada 2 gol pozisyonuna girdi, 1 isabetli 2 şut attı. Bütün bunların dışında en önemlisi Sinan'ın isabetli şutunun direkten geri gelmesiydi.