Galatasaray Kulübü'nün 16 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamaması durumunda  23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Dursun  Aydın Özbek'in yönetim kurulu listesinde bulunan Tanman, Üsküdar Belediyesi  tarafından organize edilen 9. Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları'nın açılış  töreninde basın mensuplarına, sarı-kırmızılı kulüpteki seçim süreciyle ilgili  açıklama yaptı. 

Seçimlere Dursun Özbek'in yönetiminde girme konusunda karar verip,  yola çıktıklarını anlatan Tanman, "Takımımızın özel bir durumu var. Şampiyonluk  yarışı yapıyor. Burada seçimi ön plana çıkarmaktan, orada yöneticileri,  sporcuları, teknik adamları etkileyebilecek herhangi bir konuşma yapmaktan  çekiniyorum. Şu anda takımımızı destekliyoruz ve eğer göreve gelirsek yapabileceklerimizi de planlıyoruz. Bu özel dönemde çok konuşmanın doğru  olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

'AVANTAJ G.SARAY'DA'

Tanman, Spor Toto Süper Lig'de kıyasıya devam eden şampiyonluk  yarışında Galatasaray'ı avantajlı gördüğünü söyledi. 

Sarı-kırmızılı futbol takımının çok önemli virajları geçtiğini ve son  olarak Akhisar Belediyespor karşısında yine önemli bir galibiyet aldığını dile  getiren Tanman, "Bütün avantaj Galatasaray'ın elinde" dedi. 

Kalan maçlarını kazandığı zaman Galatasaray'ın şampiyonluğa  ulaşabileceğini belirten Tanman, "Bu açıdan şampiyonluk ipini göğüsleme konusunda  en kuvvetli aday Galatasaray ama bunun için sahada işin gereğinin yapılması  gerekiyor. Bunun da yapılacağına inanıyorum. Bu noktaya getirildikten sonra  bırakılmayacaktır" diye konuştu. 

Galatasaray'ın şampiyonluğunun herkes için çok önemli olduğuna değinen  Cüneyt Tanman, "Hem sporcular, hem teknik adamlar, hem de gelecek yeni yönetim  için takımın şampiyonluğu çok değerli. İnşallah da olacaklar" ifadelerini  kullandı. 

'FUTBOLLA İLGİLİ BİR KONUMDA OLACAĞIM'

Cüneyt Tanman, yönetime gelmeleri halinde Florya Metin Oktay  Tesisleri'nden ve futboldan kendisinin mi sorumlu olacağı yönündeki bir soru  üzerine, şunları kaydetti: 

"Önce genel kurulun onayı gerekiyor. O olduktan sonra da bir görev  dağılımı yapılacaktır. Ben 40 yıldır futbolun içindeyim ve doğal olarak futbolla  ilgili bir konumda bulunacağım. Muhtemelen daha güçlü olarak o noktada olacağım.  Bu bir gerçek ama şu anda şampiyonluk yarışı var ve o yarışın içindeki takımımızı  rahatsız edecek söylemlerden kaçınmaya çalışıyorum. Çünkü şampiyonluk hepimiz  için çok önemli."