Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İngiltere ile deplasmanda oynadığı özel maçta 2-1 mağlup olurken, Çalhanoğlu İngiltere'ye gol atan ilk Milli futbolcu olarak tarihe geçti.

Tempolu başladığı karşılaşmanın ilk dakikasında Vardy ile tehlikeli gelen ancak kaleci Volkan'ı geçemeyen İngiltere, üçüncü dakikada geliştirdiği benzer bir pozisyonda Kane'in attığı ve ofsayt olduğu kameralarca tespit edilen golle öne geçmeyi başardı.

Kalesinde gördüğü erken golle demoralize olmayan Türkiye, Hakan Çalhanoğlu ile yakaladığı fırsatların ikincisinde skora dengeyi getirirken, 22 yaşındaki milli oyuncu da iki takımın rekabetinde İngiltere filelerini havalandıran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Beraberlik golünden sonra rakibinin oyunu kontrol etmesine izin vermeyen ay-yıldızlı ekibin ataklarında, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson rakiplerini ileride karşılamaları için sık sık futbolcularını uyardı. Takım halinde savunma yapan ve Dele Alli-Vardy-Kane üçlüsüne boş alan bırakmayan Türkiye karşısında kanatları kullanarak ve duran toplarla etkili olmaya çalışan ev sahibi ekip kalan bölümde skoru lehine değiştiremedi.
Galibiyet hedefi yine gerçekleşmedi

Fatih Terim: "Makus talihimiz devam ediyor"

İngiltere'nin çok güçlü bir rakip olduğunun altını çizen Fatih Terim, "İngiltere'yle her yerde oynamak zor ama İngiltere'de oynamak daha zor. Umarım bu mağlubiyet burada kalır. Buradan dışarı çıkmaz. Takımımdan memnunum. Türkiye liginden çıkış durumları belli. Oyunu zaman zaman %50-%50'ye getiren bir direnç gösterdiler. Dünyanın en pahalı liginde forma giyen oyuncular ile Türk milli takımı oyuncuları dişe diş bir oyun ortaya koydu. İngiltere'nin gruplarda 10 maçta 3 gol yediğini unutmayalım" dedi.

Her takıma gol atma kapasiteleri olduklarını söyleyen Fatih Terim, "Gol atmayı umursamıyorum ben, herkese atıyoruz zaten. Her zamanki gibi kazanmayı çok istiyordum. Türkiye'ye de güzel bir galibiyet vermiş olurduk. Sıralamada da yükselirdik. Bu galibiyet bizi ilk 10'a sokabilirdi. Buradaki güzel atmosferin oyuncularıma çok şey katacağını düşündük, böyle maçlar almaya devam edeceğiz. Bu çocuklar ülkedeki insanlara 'Bravo çocuklara' dedirtmişlerdir. Bana atılan mesajlar doğru ise, makus talihimiz devam ediyor. Deniz Hoca güzel bir maç yönetti ama. Ofsayt diyen var, Cenk'inki ofsayt değil diyen var. Korner değil diyen var... İngiltere maçını neden önemsiyorum? Çünkü grubumuzdaki takımlar aşağı yukarı aynı güçte" diyerek sözlerini bitirdi.

Terim, Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin hakkında ise "Buradan çıkaracağımız tek bir ders var: Dünyanın her yerinde hakemler hata yapıyorlar. Üzgünüm." ifadelerini kullandı.