Yeni sezonda geçerli 6+4 şeklindeki yabancı sınırı, Galatasaray’ın transferde elini kolunu bağladı. Muslera, Eboue, Dany, Riera, Amrabat, Sneijder, Drogba, Elmander ve Culio gibi yabancılara sahip sarı-kırmızılılar şimdilik sadece Chedjou’yu kadrosuna kattı. Culio’ya kulüp arayan sarı-kırmızılılarda Ujfalusi ile Melo’nun geleceği soru işareti ve kontenjan sorunu nedeniyle gurbetçiler gündemde. Bu isimlerden en önemlisi ve en kariyerlisi şüphesiz Gökhan İnler!

İtalyan kulübü Napoli’de top koşturan Gökhan, mavi-beyazlı formayla 39 resmi maça çıktı ve ‘istikrar abidesi’ bir futbolcu olduğunu kanıtladı.

MAZZARRI İLE KAVGALIYDI

6 golünü 2 asistle süsleyen Gökhan, teknik direktör Walter Mazzarri ile kavga edince sezon sonuna doğru kadro dışı kaldı. Napoli’de hoca değişti, Benitez göreve geldi ama Gökhan’ın durumu belirsizliğini koruyor ve Galatasaray pusuda bekliyor.

Türk pasaportuna sahip 29 yaşındaki oyuncunun geçen yaz da peşinden koşan sarı-kırmızılılar, bu sefer şartları Retrobet sonuna kadar zorlamaya kararlı. Hatta Napoli ile 2016’ya kadar sözleşmesi bulunan Gökhan için 11 milyon euro gözden çıkarıldı.

İsviçre Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan yıldız futbolcu, oyunu iki yönüyle oynayabilmesi ile sivriliyor. Gökhan olmazsa rota Melo’ya dönecek.

MELO’DA RAKİP YOK

6.5 milyon euroluk opsiyonu kullanılmayan Felipe Melo’yu Galatasaray dışında isteyen takım yok! Brezilya’daki gelişmeler de bunu doğruluyor. Sao Paulo Başkanı Juvenal Juvencio, “Bir ya da iki oyuncuyla ilgili girişimimiz olacak ama Felipe Melo bu listede yok” diyerek ‘Pitbull’u yalanladı.

Gökhan İnler’i listesinin ilk sırasına alan Galatasaray, Melo ve oyuncunun bonservisine sahip Juventus’un indirime yanaşmasını bekliyor. Geri adım atmıyor…

Kaan BORA / AMK