Sezona flaş transferle giren F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Shaktar Donetsk’e mağlup olarak önemli bir gelire erkenden elveda dedi. Bu turu geçmesi ve sonrasında play-off’ta da başarılı olması halinde gruplara kalacak olan sarı-lacivertliler, 12 milyon Euro ayakbastı parası ile Türkiye’ye ait marketing gelirlerinden yaklaşık 6 milyon Euro pay alarak yaklaşık 18 milyon Euro’yu kasasına koyacaktı.

 
Fenerbahçe, play-off’u geçip UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalırsa ise ayak bastı parası alacak. Grupta her galibiyette 360 bin, beraberlikte ise 120 bin Euro kazanacak. Son 32’ye kalırsa 500 bin, son 16’ya kalırsa 750 bin çeyrek finalde 1 milyon, yarı finalde 1.5 milyon Euro kazanacak. Kupayı kazanırsa 6.5 milyon Euro, 2. olursa 3.5 milyon Euro alacak. Yayın gelirinden de kulübün kasasına para girecek. 
 
Kanarya 6. kez kapıdan döndü
 
Şampiyonlar Ligi’nde 10. kez ön eleme turunda mücadele eden F.Bahçe, daha önce 4 kez eleme turlarını geçip gruplara kalırken 6 kez de elenen taraf oldu. 
 
SARI-lacivertliler bugüne kadar Devler Ligi ön eleme turlarında oynadığı 27 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi alırken, 43 gol atıp kalesinde de 28 gol görürken, Shakhtar eşleşmesinde ağları bulamadı.
 
Galatasaray servet kazandı
 
Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle birlikte Galatasaray 25 milyon Euro gelir elde edecek.
 
Fenerbahçe, Devler Ligi'ne veda ederken ezeli rakibi Galatasaray, gruplara direkt katılacağı için tüm payı kasasına koyacak. Sarı-lacivertli takımın katılamamasıyla 13 milyon Euro pay alacak olan Galatasaray, gruplara direkt katıldığı için de 12 milyon Euro daha gelir elde edecek. Sarı-kırmızılılar, kazanacağı her maç için 1.5 milyon Euro, beraberlik için ise 500 bin Euro kazanacak. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden 25 milyon Euro'dan fazla para kazanacağı belirtiliyor.