Süper Lig'e Sivasspor beraberliği ile açılış yapan Galatasaray'da, kulübün eski yöneticisi Cem Kınay, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Cem Kınay, Sarı Kırmızılılar'ın transfer politikası hakkında konuştu. Kınay, "Galatasaraylı taraftarlar, Sneijder, Drogba gibi isimleri görmüş bir taraftardır. Yıldız transferi istemekte haklılar. Baktığınız zaman Galatasaray, Real Madrid gibi takımlarla maçlar yapıyor. Yani bir dünya kulübüdür Galatasaray. O yüzden taraftarların da yıldız transferi istemeleri de doğal. Galatasaray taraftarı her şeyin en iyisine layıktır. Yönetim de bu durumu göz önünde bulundurarak transfer yapacaktır. Sıkıntılı bir süreçte yönetim ama bu durumu atlatacaktır. Şimdi Galatasaray'ın kendisini Şampiyonlar Ligi'ne hazırlaması gerekiyor." dedi. 

"İbrahimovic neden olmasın"

Kınay, adı Galatasaray'la anılan İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic transferi hakkında da konuştu. Galatasaraylı eski yönetici, "İbrahimovic neden olmasın. Podolski'den sonra Galatasaray'dan önümüzdeki günlerde yıldız takviyesi bekliyorum." şeklinde konuştu.

"Burak ayrılmayı düşünmemiştir"

Burak Yılmaz hakkında da açıklamalarda bulunan Kınay, "Galatasaray'ın kuruluş amacı Avrupa takımlarını yenmek. Taraftar dünya yıldızlarını isteyince neden istiyor diyemezsiniz. Yıldızları kadrosunuza katacaksınız ama elinizdeki starları da korumalısınız. Burak gibi bir oyuncunuz varsa yedek oturmaz. Burak Yılmaz adam gibi adamdır. Galatasaray'dan ayrılmayı hiçbir zaman düşünmemiştir." sözlerini sarf etti.