G.SARAY'LA Tarık Çamdal'ın yolları uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından sarı-kırmızılı kulübün çatısı altında kesişti. G.Saray'ın kadrosuna katabilmek için Eskişehirspor ile sürdürdüğü yoğun pazarlıkların ardından genç futbolcu 'parçalı forma' hayâline transfer döneminin son gününde de olsa kavuştu.

MİLLİ Takım kampındayken Aslan olan Tarık, G.Saray'daki ilk röportajını Şampiy10'a verirken, hedeflerini hayâllerini şu sözcüklerle cümlelere döktü:

DEVRE arasında başladı benim transfer hikayem. G.Saray beni o zamandan beri istiyor. Ben her zaman kendi futboluma odaklandım. Diğer şeylerlere kendimi kapadım. Eğer böyle yapmazsanız performans düşüklüğü, sakatlık bile olabilir.

‘HERKES G.SARAYLI’

BEN transferle değil hep kendi performansımla konuşulmayı istedim. Sonuçta hem o sırada formasını giydiğim takımın başarısı hem de milli takım var. Bunları transferimin etkilemesine izin veremezdim. Bu süreçte ailem hep yanımda oldu.

G.SARAY gibi büyük bir kulüpte kim oynamak istemez. Ben Almanya’dan geliyorum. Ailemin, arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu G.Saraylı.  Bu büyük camiaya transfer olduğum için çok mutluyum. Hayâlim parçalıydı şimdi hayatım oldu.

G.SARAY’da forma giymek her futbolcuya nasip olacak şey değil. Avrupa’da G.Saray her zaman dillerde, Herkesin tuttuğu takım.

BU sezon lig çok heyecanlı olacak. İnşallah 4. yıldızı takmayı biz hak edeceğiz. Biz iyi oynayıp başarıya ulaşacağız. G.Saray’a yeni katıldığım için ağabeylerim bana çok destek oldu. Olcan ağabey, Burak ağabey, Selçuk ağabey benle milli takım kampında sık sık konuştular, yardımcı oldular sağ olsunlar.

HEPİMİZİ ortak bir hedefi var; 4. yıldız herkesin bilinç altında. Konu hep oraya geliyor. Bizim için, kulübümüz için çok çok önemli. Hep beraber kenetlenip, çok çalışıp 4. yıldızı takan takım olmak istiyoruz.

‘BİZ DAHA İYİYİZ’

4. yıldız F.Bahçe ile aramızda geçecek. Biz çok istiyoruz. Onlar da tabii ki de istiyordur. Bizim hak edeceğimize inanıyorum. Çünkü bizim kadromuz daha kaliteli, daha iyi oyunculara sahibiz. Biz kenetlenip, çok çalışıp 4. yıldıza ulaşacağız.

‘Sağ sol fark etmez, her yerde oynarım’

“Hocamız hangi kanatta isterse ben çıkar oynarım. Neler yapacağımı gösterdim. Bu konuda kendime güvenim tam.”

“BEN hem sağ hem sol oynayabiliyorum. Eskişehir’de iki bekte de oynadım. Hatta milli takımda sol açık bile oynadım. O yüzden her iki kanatta da kendime çok güveniyorum. Sağda da neler yapabileceğimi solda da neler yapabileceğimi gösterdim. Bundan dolayı hiç düşünmüyorum hoca beni nerde oynatır diye.

HOCA hangi kanatta isterse çıkar oynarım. Bu konuda kendime güvenim tam. Benim altyapım 1860 Münih. Orda sol ayağım gelişsin diye beni hep sol kanatta ve açıkta oynatıyorlardı. İdmanlarda daha fazla sol ayağıma yükleniyordum. Şimdi bu altyapı eğitimim sayesinde sağda da solda da hiç zorlanmıyorum.

‘Devler Ligi’nde turu geçeriz’

“ŞAMPİYONLAR Ligi her zaman en büyük hayâllerimden biriydi. Bu da G.Saray sayesinde gerçek olacak. Bu maçları seyretmek bile büyük bir zevk. İnşallah ben de Şampiyonlar Ligi’nde G.Saray formasını giyerim.

GRUPTAKİ eşleşmelere gelince, biz nasıl 'Borussia Dortmund, Anderlecht, Arsenal iyi takım' diyorsak onlar da G.Saray’ı görünce 'Çok iyi takım' diyorlar. Şansımız her zaman çok yüksek. Biz kendimize güveniyoruz. İyi çalışırsak gruptan çıkarız. Bizim de çok kaliteli, önemli oyuncularımız var. Gruptan çıkacağımızdan hiç şüphem yok.”

‘Prandelli’nin sistemi tam bana göre’

"Bu sistemde bekler çok çıkıyor. Kondisyon sıkıntım yok. Sprint atmayı, ileri-geri gitmeyi severim."

"ÇOK iyi hocalarla çalışma şansı yakalım. Ertuğrul hoca, Milli takımda Fatih Terim. Şimdi de Prandelli.  Hep çalıştığımız hocalardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Umarım Prandelli’den de çok şey öğreneceğim. O çok önemli bir isim. Kendimi geliştirmem de bana çok faydası olacak.

PRANDELLI’NİN sisteminde bekler çok çıkıyor. Ama geri de çok geliyor. Benim de kondisyon anlamında hiç sıkıntım yok. Sprint atmayı da çok severim. Dayanıklılığım da çok iyi. Maçlarda ileri gidip geri gelmeyi çok severim. Böyle oynadığım zaman çok zevk alırım. Bu yüzden bence bu sistem bana çok uygun olacak. Formayı giydiğim de inşallah hakkını vereceğim."

Dede nasihati!

"ESKİŞEHİR’DE Dede sakatlığında Ertuğrul hoca sağ olsun bana güvendi ve sol kanatta bana görev verdi. Bu bile bana çok büyük deneyim oldu. Dede bu dönemde benimle çok konuştu. Hep kendi yaşadıklarından bana nasihatler verdi."

‘Arena rakipken bizi titretiyordu’

“Eskişehir'deyken Arena'da G.Saray’a 3-0 yenilmiştik. Taraftar, atmosfer müthiş. Resmen rakibi boğuyor.”

"YANLIŞ hatırlamıyorsam Eskişehir’deyken Türk Telekom Arena’da oynadığımız bir maçı 3-0 kaybettik. Taraftar, atmosfer müthiş. Resmen rakibi boğuyor. Biz sahadayken titreme gibi bir şey oluyordu sahada. Performansınız o gün iyi değilse küçük hatalar bile Arena’da dev bir hal alıyor ve direkt golü yiyorsunuz.

ARTIK inşallah taraftarlarımızla bu inanılmaz desteği ben de tadacağım. İlk Arena’ya çıkacağım günü heyecanla bekliyorum. G.Saray forması çok büyük. Ben çok çalışıp bu formaya layık olmaya çalışacağım. Ben sözlerimle değil performansımla kendimden G.Saray’da bahsettirmek istiyorum."

'Son günde bir hayır vardır'

"TRANSFERİN son güne kalmasında da vardır bir hayır. Tabii daha önce gelsem takımla hazırlık kampına katılsam, adaptasyonu daha çabuk atlatır ve daha hazır olurdum. Ama ben işin bu taraflarına hiç bakmadım, hep kendi işime odaklandım. Çünkü bu taraf benim işim değil takımların işiydi."

‘İlk milli daveti unutamıyorum’

“İLK milli takıma çağrıldığımda Eskişehir’de tesisteydim. Ertuğrul hoca odasına çağırdı. Ben de ‘yanlış bir şey’ yaptım diye düşündüm. 'Nasılsın?' diye sordu. O dönemde iyiydik, galibiyetler alıyorduk. Ben de 'İyiyim' dedim. Güldü, 'Hediyem ne olacak?' dedi. Anlamadım. 'Nasıl yani?' diye sordum. 'Sen bir düşün, hediyemi getirirsin. Milli takıma çağırıldın' dedi. Önce inanamadım. Hemen babamı aradım. ‘Heyecanlanma’ dedim, öyle bir bağırdı ki şaşırdım. Annem yanındaymış. O da sevinçten ağlamaya başladı.”

‘İzlanda'da keyfimiz kaçtı’

"MİLLİ maçtan sonra çok keyfimiz kaçtı. Nasıl keyfimiz olsun ki? Nasıl gittik oraya, hangi şeylerle? Aldığımız sonuç bizi çok üzdü. Buna sebep olan çok etken de vardı.
İlk yarıda inanılmaz bir rüzgâr vardı. Para atışını biz kazandık. İlk yarı rüzgâra karşı oynayalım dedik. İkinci yarı rüzgârı arkamıza alırız diye düşündük. Ama ikinci yarı rüzgâr durdu. Bu kadar şansızlık olmaz. Bundan sonra daha iyi olacağız. Zaten olmak zorundayız."

‘Es Es'e kırgınlığım yok’

“3 sene oradan para kazandım. Bu günlere gelmemde Eskişehir çok büyük pay sahibi. Ertuğrul hocama da çok teşekkür ederim. Bende emeği çok. G.Saray’a gideceğimi öğrenince de bana şans diledi. Umarım bundan sonra hem Eskişehir’e hem bana hayırlı olur.”

‘Annem her idmanımı izler’

"AİLEM Almanya’da yaşıyor. Kardeşim 18 yaşında, orada okuyor. Babam 30 yıldır Audi'de çalışıyor. Annem sürekli gelip gider yanıma. Bana biraz düşkündür. Gelirken de hiç haber vermez. Hep sürpriz yapar.

BAZEN anneme takılırım, anne sen artık dön de ben de biraz kendi kendime kalayım diye. Ama yok!?Annem hiç beni yalnız bırakmaz. Bu da bana çok pozitif enerji verir. Annem futbolu çok sever. Elinden geldiğince bütün idmanlarıma gelir beni izlemeye."

‘G.Saray büyük bir aile’

"3 yıldır Türkiye’deyim. Başlarda biraz zorlandım. Ama sonra alıştım. G.Saray’da çok arkadaşım, dostum, ağabeyim var.

MİLLİ takımdaki ağabeylerim olsun, Veysel olsun beni hiç yalnız bırakmadılar. G.Saray’ın büyük bir aile olduğunu daha ilk dakikadan bana hissettirdiler."

36: Son iki sezonda Eskişehir'le 46 maça çıkan Tarık Çamdal bunların 36'sında ilk 11'de görev alırken genç oyuncu gol ve asist üretemedi.

7: Milli formayı ilk olarak geçtiğimiz sezon Kuzey İrlanda ile oynanan özel maçta giyen Tarık Çamdal, ay-yıldızlı takımda 7 mücadelede görev alıp 1 gol attı.

Kaynak: Şampiy10