Dünyaca ünlü spor sitesi Bleacherreport, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun en etkileyici bireysel performanslarını derledi. Altı futbolcudan oluşan listesinin üçüncü sırasında ise Burak Yılmaz da yer aldı.

1- ROBERT LEWANDOWSKI - REAL MADRID MAÇI (24.4.2013)

Ve tabi ki bir numarada Şampiyonlar Ligi tarihine geçen bir performans Robert Lewandowski yer aldı. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund, Real Madrid'i 4-1 yenerken, ev sahibi takımın dört golü de Lewandowski'den geldi.

2- LIONEL MESSI - AC MILAN MAÇI (12.3.2013)

İtalya'da oynanan ilk maçta rakibi karşısında çok zorlanan ve 2-0 mağlup olan Barcelona, İspanya'da rakibini 4-0'la geçerken maçın yıldızı da Lionel Messi oldu. Maçın gol perdesini açan Arjantinli yıldız, maçın ikinci golünü de atarak rakibin direncini tamamen kırdı. Maçın ikinci yarısında da David Villa ve Jordi Alba'nın golleri Barcelona'nın muhteşem bir zaferle tur atlamasını sağladı. Messi, dünyanın en iyi takımı olarak gösterilen Barcelona'nın ne kadar önemli bir parçası olduğunu bir kez daha kanıtladı.

3- BURAK YILMAZ - CFR CLUJ MAÇI (7.11.2012)

Galatasaray'ın bu sezonki gol makinesi Burak Yılmaz, hünerlerini Şampiyonlar Ligi'nde de sergiledi. Burak'ın doruk noktasına çıktığı maç ise Cluj maçı oldu. Burak bu maçta Galatasaray'ı galibiyeti taşıyan üç golü de bizzat Trbet kendisi atarak adını bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Galatasaray bu maçla birlikte grupta kalan tüm maçlarını kazanarak ikinci sırada gruptan çıkmayı başardı.

4- XAVI HERNANDEZ - CELTIC MAÇI (23.10.2012)

Barcelona, Celtic'i Camp Nou'daki grup maçında sadece 2-1 mağlup ederek taraftarlarını bir anlamda üzmüştü. Ancak maçın yıldızı Xavi'nin doksan dakikada ulaştığı rakamlar muazzamdı. Son düdüğe kadar sahada kalan Xavi, topa 198 kez dokundu, 187 isabetli pasla %97 oranını yakaladı. Sekiz kez gol şansı olan pozisyon yarattı.

5- FRASER FORSTER - BARCELONA MAÇI (7.11.2012)

Celtic'in Barcelona'yı konuk ettiği grup maçında doksan dakika sonunda tabelada yazan skor şüphesiz kimsenin tahmin etmediği bir sonuçtu. Celtic'in 2-1 galip gelerek kendi adına tarih yazdığı maçta, zaferin mimarı ev sahibi takımın kalecisi Forster oldu.

Barcelona maçta %84 oranında topa sahip oldu ve Celtic kalesini bulan tam 25 şut çekti. Ancak bunların sadece bir tanesi Forster'ı geçebildi. Forster bu muhteşem performansının üstüne maçın 83. dakikasında oynadığı uzun topla galibiyet golünün asistini yaptı.

6- CRISTIANO RONALDO - MANCHESTER CITY MAÇI (18.9.2012)

Cristiano Ronaldo, İngiliz ekibiyle oynanan grup maçında muhteşem bir performans ortaya koyarak son dakikalarda maçı kazandıran golü atmıştı. Ronaldo bir de asist yaptığı maçı 50'de 50 pas isabetiyle %100'lük bir oranla tamamlamıştı.