AA - Bir dönem Galatasaray forması giyen Bosna Hersekli milli futbolcu Zvjezdan Misimovic, Bosna Hersek'te, ''Yılın Erkek Sporcusu'' seçilirken, ''Yılın Kadın Sporcusu'' ise Bosna Hersekli milli judocu Larisa Ceric oldu.

''Yılın Takımı Ödülü'' ise ülke tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'na verilirken, ''Yılın Teknik Direktörü Ödülü'' de A Milli Takım Teknik Direktörü Saffet Susic'e layık görüldü.

Törende ayrıca, ''Halk Ödülü'' milli gülleci Hamza Alic'e, ''Centilmenlik Ödülü'' Bosna Hersek Hentbol Federasyonu'na, ''Umut Verici Erkek Sporcu Ödülü'' judocu Harun Sadikovic'e, ''Umut Verici Kadın Sporcu Ödülü'' atlet İvana Matsanovic'e, ''Yılın Engelli Takımı Ödülü'' Bosna Hersek Oturarak Voleybol Milli Takımı'na, ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' ise eski milli hentbolcu Borislav Spasoyevic'e verildi.

Sporun dostluk, sağlıklı mücadele ve karşılıklı saygı olduğunu kaydeden İzzetbegovic, ''Ödül kazanan sporcuları tebrik, törenin organizatörlerine ise teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler, Bosna Hersek'teki iyi ruhu güçlendiriyor ve toplumumuzun her kesiminden insanlarımızı yakınlaştırıyor'' dedi.

Misimovic de ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ''Bu ödülü iyi ve kötü günlerimde desteğini benden eksik etmeyen eşim Stefaniya'ya adıyorum'' dedi.

Ödül törenine, Bosna Hersekli çok sayıda sporcu, farklı branşlardan federasyon yetkilileri, gazeteciler, siyasetçiler ve diğer konuklar katıldı.