Roberto Mancinili Galatasaray'ın son haftalardaki yükselen performansı ve aldığı galibiyetler sadece Türkiye'de degil Avrupa'da en çok konuşulan konu haline geldi. Özellikle geçen haftaki farklı Bursa galibiyetinden sonra Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'nin dikkatini çeken sarı kırmızılılar dün aldıkları Eskişehir galibiyetiyle Bursa maçının tesadüf olmadığını kanıtladı.

Galatasaray'da tüm bunlar yaşanırken Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun Şampiyonlar Ligi maçının yaklaşması dolayısıyla iki haftadır Arena'da Galatasaray'ı izlettiği ortaya çıktı. Galatasaray'ın zaaflarını ve artılarını öğrenmek isteyen Mourinho'nun Chelsea kulübünden iki analiste sarı kırmızılıların maçlarını çıplak gözle izlettiği ve aldığı raporlar doğrultusunda çok etkilendiği belirtildi.

Raporlar dikkat çekici

Mourinho'nun eline geçen raporda dikkat çekici tespitler yatıyor. Sampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildiğinde Portekizli calıştırıcı Galatasaray'ın düzensiz, dağınık yapıda ve çok gol yiyen bir takım olduğu raporunu almıştı eline. Ancak durum o günden bu yana çok değişti. Mourinho'nuni iki haftadır analistlerden aldığı bilgilerde Galatasaray'ın artık gol yemediğine dikkat çekilirken hücum hattında da daha derli toplu bir takım yorumu yapıldı. Raporda dikkat çekici bir başka şey ise Roberto Mancini'nin sistem denemelerinin takımın kimyasıyla uyuştuğu tespiti.

Sneijder, Mancini'den sonra daha etkili

Takımın geneli dışında bireysel olarak da isim isim raporlar hazırlatan Mourinho, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder hakkında gelen raporlardan etkilendi. Raporda Sneijder'in Fatih Terim dönemine göre daha etkili olduğu belirtilirken Mancini'nin Hollandalı'ya serbestlik imkanı sunduğu aktarıldı. Ayrıca son Eskişehir maçında takımda Drogba ve Eboue'nin olmamasını özellikle belirten analistler Mourinho'ya sürekli değişen bir Galatasaray kadrosu olduğunu belirtti.

Takım takviye edilmiş

Yeni sezon öncesi yapılan transferlerle çok konuşulan Galatasaray, Chelsea analistlerinin de dillerindeydi. Analistlerin Mourinho'ya verdiği kapsamlı raporda yeni transferlerden Alex Telles ve İzet Hajrovic'in ilk 11'de başladığı belirtildi. Analistler ayrıca Portekizli çalıştırıcıya Riera gibi devşirme bir sol bek yerine Galatasaray'ın Telles'le gerçek bir sol bek takviyesin yaptığını biildirdi. Ayrıca İzet'in oynadığı oyunla maçın kazanılmasında önemli rol üstlendiği de analistlerin notları arasındaydı.

Chelsea taraftarları korkuyor!

Galatasaray'ın çıkışı herkesin olduğu gibi Chelsea'li taraftarların da dilinde. Premier Lig'de çok iyi giden ve iyi bir oyun segileyen Chelsea'nin Avrupa'da da başarılı olmasını isteyen Chelsea taraftarı Galatasaray'ın maçlarını yakından takip ediyor öyle ki sarı kırmızılılların aldığı son galibiyetler onları da ürkütmüşe benziyor. Taraftar forumlarında Galatasaray'ın hafife alınmayacak bir takımo olduğunun altını çizen taraftarlar Drogba faktörüne de dikkat çekiyor.

Mourinho geliyor!

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun aldığı kapsamlı Galatasaray raporundan sonra geçen sen olduğu gibi sarı kırmızılıların maçını izlemeye geleceği belirtiliyor. İngiltere'den gelen haberlere göre Mourinho'nun analist raporlarından çok etkilendiği ve rakibini çözebilmek adına karşılacakları maç öncesinde Türkiye'ye gelip rakibinin bir maçını tribünden izleyeceği aktarılıyor. Portekizli çalıştırıcının Antalya deplasmanında programını ayarlaması durumunda tribünde maçı takip edebileceği belirtildi.