Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, bu sezon derbi maçlardaki galibiyet hasretini sürdürürken, şampiyonluk yarışında da yara aldı.

Haftaya 42 puanla ikinci sırada giren siyah-beyazlılar, Türk Telekom Arena'da yapılan maçta 41 puanlı Galatasaray karşısında sahadan mağlup ayrıldı ve üçüncü sıraya geriledi.

 Bu sezonun ilk yarısında Galatasaray ile yaptığı derbi maçı hükmen 3-0 yitiren Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde de 3-3 berabere kalmıştı. "Kara Kartallar", böylece yaptığı 3 derbide de taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

 - Seriye yine Galatasaray son verdi

Beşiktaş'ın ligdeki 4 maçlık galibiyet serisine, ilk yarıda olduğu gibi yine Galatasaray son verdi.

Ligin ilk yarısında 4 maçını da kazanarak, Galatasaray derbisine çıkan siyah-beyazlılar, taraftarlarının sahaya girmesi nedeniyle hükmen 3-0 yenilmişti.

Süper Lig'in ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapan, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Bursaspor'u mağlup eden Beşiktaş'ın üst üste 5. galibiyetine yine Galatasaray engel oldu.

 - Dany başrol oynadı

 Beşiktaş'ın Galatasaray'a mağlup olmasında başrolü, devre arasında sarı-kırmızılı takımdan kiralanan Dany Nounkeu oynadı.

 Galatasaray'dan sezon sonuna kadar kiralanan Dany, 38. dakikada ceza alanı içinde Veysel Sarı'ya yaptığı hareketle penaltıya neden oldu. Penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, topu filelere göndererek, Galatasaray'a galibiyeti getiren golü attı.

 - 5 maç sonra gol atamadı

Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, ligde tam 5 maç sonra gol atamadı.

 En son ilk yarının son maçında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra yaptığı 5 lig karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

"Kara Kartallar" ayrıca ligde 5 maç sonra mağlup oldu.

 - Tolga Zengin 2. yarıya devam edemedi

Beşiktaş'ın milli kalecisi Tolga Zengin, gözündeki rahatsızlık nedeniyle ikinci yarıya devam edemedi.

İlk yarıda da maç sırasında gözünden rahatsızlanan Tolga, devre arasında yapılan kontrollerden sonra yerine Cenk Gönen'e bıraktı.

Ligde en son 2. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçının ikinci yarısında yine Tolga sakatlanınca oyuna giren Cenk, 19 maç sonra forma giydi.

Cenk de sakatlandı

 Cenk Gönen, maçın 84. dakikasında bir mücadele sırasında sakatlandı.

Uzun süre yerden kalkamayan ve kafasına darbe alan Cenk, saha içinde tedavi gördü. Yaklaşık 7 dakika süren tedavisinin ardından Cenk, sarı-kırmızılı taraftarların alkışları ile ayağı kalktı ve maça devam etti.

Kulüp doktorları her ihtimale karşı, maç devam ederken kale arkasında beklediler.

Maçın bitiş düdüğünün ardından da Cenk kendini yere bıraktı. Daha sonra kulüp doktorlarının yardımıyla ayağa kalkan Cenk'in yanına giden Galatasaraylı futbolcular Drogba ve Muslera da genç kaleciye "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

- 11 dakika uzatma

Maçın hakemi Cüneyt Çakır, Cenk'in sakatlığı nedeniyle maça 11 dakika uzatma verdi.

Uzatma dakikalarında taraftarların çabası gol getirmedi ve Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu arada maçın bitiminde Hugo Almeida ile Gökhan Zan arasında ufak bir tartışma çıktı. Takım arkadaşları araya girerek, tartışmanın büyümesini engelledi.