Bu sezon 17 lig maçında 5 gol 5 asist üreterek Galatasaray'ın şampiyonluk yarışına ortak olmasında baş rolü oynayan Bruma, yönetimden hiç beklemediği bir haber aldı. 

Halen yılda 1.2 milyon Euro garanti ücret alan Portekizli, bir süredir maaşına zam yapılmasını talep ediyordu. Sarı kırmızılı yöneticiler, Bruma'nın özellikle ilk haftalardaki performansını dikkate alarak bu isteğe önceleri olumlu baktı.

Ancak, son dönemde yaşanan bazı olaylar her şeyi alt üst etti. Bruma'nın 7-8 haftadır iyi oynamadığı görüşünde birleşen yöneticiler, zam konusunu Mayıs ayına erteleme kararı aldı.

ZAMMIN MİKTARI ARTIK BELİRSİZ

Sarı kırmızılılar, zammı görüşmek için İstanbul'a gelmek isteyen Bruma'nın menajeri Catio Balde'ye Şubat ayı için randevu verdi. Yönetimin bu kararı Bruma'nın en az 800 bin Euro (3.3 milyon TL)kaybetmesine yol açtı. Eğer işler planlandığı gibi gitseydi yıllık ücret 1.2 milyon Euro'dan 2 milyon Euro'ya çıkacak ve bu artış hemen yürürlüğe girecekti.

Ancak şimdi zam Mayıs'a ertelendi ve üstelik miktarı da belirsizleşti. Yöneticiler Şubat ayında görüşecekleri menajer Balde'ye, "Bruma'nın sezon sonuna kadarki performansını görelim, Mayıs ayında öyle masaya oturalım" diyecek.

BENCİLLİĞİNDEN YAKINIYORLAR

Bruma ile ilgili düşüncelerin değişmesinde son haftalardaki performans düşüklüğü de etkili oldu. Portekizli yıldızın son maçlarda bencil oynadığından yakınan sarı kırmızılı oyuncular, bu konudaki düşüncelerini teknik heyete iletti. Bruma hatırlanacağı üzere Aytemiz Alanyaspor maçında oyundan alınmasına sinirlenerek doğrudan soyunma odasına gitmek istemiş, ancak teknik direktör Riekerink kolundan tutarak kendisini yedek kulübesine oturtmuştu.