Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, UEFA'nın Dortmund maçındaki olaylar nedeniyle verdiği cezaya itiraz edeceklerini açıkladı. Abdurrahim Albayrak ise tam tersi ifadeleri kullandı.

Galatasaray'da İkinci Başkanlık görevi yürüten Abdurrahim Albayrak, UEFA'nın Borussia Dortmund maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle verdiği cezaya itiraz etmeyeceklerini söyledi.

Albayrak, Ntvspor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Bizim başkanımız hukuk profesörü ve çok güzel bir savunma hazırladı. Bir daha az bir ceza bekliyorduk. Bir Dortmund'da her şeyi yerine getirdik. Taraftarların bu cisimlerle tribüne girmesinin sorumluluğu Dortmund'a aittir. Bu cezaya itiraz düşünmüyoruz. UEFA'nın kararlarına itirazın pek mantıklı olduğunu düşünmüyoruz."
 
"Anderlecht kulübü %5 olan bizim hakkımızı gönderdi. Stat küçük olduğu için gelen talebi karşılamak için ek bilet talep ettik. Bunu alabilirsek çok daha iyi olur."
 
"Ben her şeyden önce bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Yurtdışından bizi destekleyen taraftarların bize zarar verdiğini düşünüyorum. Bize hem maddi hem de Galatasaray'ın değerine zarar verdiler. İstanbul'dan giden, özellikle Ultraslan grubumuza teşekkür ediyoruz. Bize yardımcı oluyorlar. Anderlecht maçına daha dikkatli olmalarını diliyorum. Gol yeriz geriye düşeriz. Ne olursa olsun 90 dakika takımımızı desteklememiz lazım. Bunu unutmayalım."
 
"Trabzonspor bizim sevdiğimiz bir takım. Saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. İyi bir misafirperverlik göstereceğiz. güzel bir maç olacaktır. Onlar yeni hocayla iyi şeyler yapmak isteyeceklerdir. Biz de iyi bir takımız ve bunu göstereceğiz. Biz de basına idmanımızı açtık takımın morali yerinde. Teknik heyetimize son derece güveniyorum. Bu disiplinle gittiğimiz sürece yenemeyeceğimiz takım yok."

"Ben basın mensuplarına kuşlara inanmayın yalnızca bana inanın dedim. Ama onlar hala kuşlara inanıyorlar. Oyunculardan maaş indirimi istesek bunun duyurusunu yapardık. Böyle bir şey yok."
 
TAM TERSİ AÇIKLAMA!
 
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman ise Albayrak'ın aksine UEFA Disiplin Kurulunun, Borussia Dortmund maçındaki tribün olayları nedeniyle verdiği 70 bin avroluk cezaya, dengeli olmadığı için itiraz edeceklerini söyledi.
 
Yasaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Borussia Dortmund'un ev sahibi olduğu maçta, kendilerinin misafir olduğunu vurgulayarak, "Güvenlik ev sahibi takıma aitti, bu nedenle biraz haklıyız. Tabii olaylar oluyor ama onların önlemesi lazım. Bizim sahamızda olsa fenaydı tabii. Orada Alman polisi sorumlu. Yine de tabii buna itiraz edeceğiz çünkü hakikaten yüksek bir rakam. Haklı değil o kadar. Dengeli değil, adil değil bence. Olay oluyor ama bizim dışımızda olan bir şey" diye konuştu.
 
Arsenal maçından sonra gelen 50 bin avroluk cezaya yaptıkları itirazın reddedildiğini, cezayla ilgili bugün temyize başvurduklarını bildiren Yasaman, "Cezada ölçülülük olması lazım. Burada bu yok. Cezaların önleyici, caydırıcı olması lazımdı ama 70 bin avro aşırı gibi geliyor. Caydırıcı değil, biraz fazla sert, oransal değil" değerlendirmesinde bulundu