Galatasaray Başkanı Dursun Özbek tarihi bir adım atıyor.

Özbek, Galatasaray ’ın menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğu, yapılan yanlışlar varsa ortaya çıkarılması, şayet yoksa da camiadaki isimlerin daha fazla yıpratılmaması ve akıllarda hiçbir soru işareti kalmaması adına en doğru yolun belirlenmesi için talimat verdi.

Yöneticiler, söz konusu araştırmanın güvenilirliğinden kimsenin şüphe duymaması için, bu alanda uluslararası saygınlığı olan denetleme şirketleri ile çalışmak üzere harekete geçti.

Geçmişe dönük olarak yapılacak bu araştırma sonrası yönetimlerin özellikle transfer harcamaları konusundaki kuşkularla ilgili tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

İmza toplanmıştı

Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrelerde üyelerin kulübün artan borçları ve geçmişte yapılan transfer harcamaları ile ilgili eleştirilerinin dozu artmıştı. Özellikle UEFA'nın Finansal Fair Play konusundaki yaptırımı sonrası tepki seslerinin dozu artmıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası 100 üye imza toplayarak, yapılan yüksek bedelli harcamaların araştırılması talebinde bulunmuştu.

Üyelerden gelen bu isteğe kayıtsız kalamayan Başkan Dursun Özbek'in, tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılması için bu yönde bir talimat verdiği ifade ediliyor.