‘En unutamadığı golü’ olarak Trabzonspor’da forma giyerken İnönü Stadı’nda Beşiktaş’a attığı kafa golünü gösteren Ceyhun, ‘en güzel asist’ olarak da yine bordo-mavili formayı giyerken Fenerbahçe maçında Yattara’ya verdiği pas olarak belirtti.

‘En unutamadığın maç’ ve ‘En sevindiğin maç’ sorularına Ceyhun, şampiyonluk maçını anlatarak cevap verdi;

“Galatasaray forması giyerken Şükrü Saracoğlu’ndaki şampiyonluk maçı… 4. hakem uzatma dakikalarını gösterdiğinde maç bitmek bilmedi. Saniyeler dakikalar gibi geliyordu. Çok güzel bir andı.”

En çok üzüldüğün maç?

“Deplasmandaki Karabükspor maçıydı. Galip gelmemize rağmen Trabzonspor’da şampiyon olamamıştık.”

En kötü oynadığın maç?

“Kötü günüme geldiğim maçlar oldu

En çok etkilendiğin stat?

“Tabi ki bizim stadımız… Her maça büyük zevkle çıkıyoruz. Taraftarımız önünde oynamak çok güzel.”

İdolün?

“Futbolcu olarak Zinedine Zidane… Çünkü çok beğendiğim bir futbolcu, küçüklüğümden beri de örnek aldığım bir isimdi.”

En iyi teknik adam?

“Kendimi o konuda çok şanslı hissediyorum. Gerçekten çok iyi hocalarla çalıştım. İsim olarak olsun, hoca olarak olsun… Hepsinden bir şey öğrendim. Ön planda hiçbir hocayı tutmam. Her hoca ayrıdır. Kötü teknik adama da denk gelmedim.”

En iyi golcü?

“Hakan Şükür… Şimdi oynayanlardan da Burak Yılmaz. Zaten son yıllarda da gol kralı oluyor. İnşallah atmaya devam edecek. Nazar değmesin.”
En yetenekli futbolcu?

“Arda Turan… Kendisi çok yetenekli. Maçta her an maçı değiştirecek bir futbolcu. Çok beğeniyorum kendisini. İnşallah böyle devam eder. Bizi çok iyi temsil ediyor.”

En iyi şarkı söyleyen futbolcu?

“Servet Çetin… Soyunma odasında ve otobüste bol bol şarkı söylüyordu. Kendi sesi güzeldir. En kötü şarkı söyleyen ise Selçuk İnan. Şarkı söylemeye çalışır ama güzel bir sesi yok. O şarkı söylediğinde komik anlar oluyor.”

En bonkör futbolcu?

“Hasan Üçüncü… Kendisi eli açık birisidir. Yardımı da çok sever.”

En gaddar futbolcu?

“Bilica… Zaman zaman çok sert… Bazen kontrolsüz girdiği maçlar oluyor.”

En zorda kaldığın an?

“Trabzonspor’a geldiği ilk sene, o zamanlar Ersun hocaydı bizim hocamız… Bizim ısındırmaya yollamıştı. Dakika 70 falandı. Benim de tuvalete gitmem gerekiyordu. Soyunma odasına gittim ve Tayfun abi de oradaydı. Tuvalete girdim. Baktım ki kimse yok soyunma odasında bağırdım bağırdım ama Tayfun abi çıkmıştı. Kapıda kilitlenmiş. Allah’tan kapı plastikti. Kendime yumruklarla delik açtım. Oradan bağırdım ve güvenlik beni oradan kurtardı sonra sahaya döndüm.”