UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda, yarın (4 Ekim) Alman temsilcisi Borussia Dortmund ile karşılaşacak Galatasaray'da, teknik direktör Cesare Prandelli, kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İtalyan teknik adam Prandelli ve futbolculardan Selçuk İnan, mücadelenin oynanacağı Signal Iduna Park'ta basın toplantısı düzenledi. Şampiyonlar Ligi'nde büyük takımlara karşı oynadıklarını, Borussia Dortmund'un da Avrupa'nın önde gelen büyük takımlardan birisi olduğunu belirten Prandelli, yarın üst seviyede olan, belli bir düzeni tutturmuş, uzun yıllardan beri aynı hedefle aynı teknik adamla çalışan bir takım ile karşılaşacaklarını söyledi.

Cesare Prandelli, şöyle devam etti:

"Biz beklentileri biliyoruz. Biz de her top için savaşacağız. Maçı kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Maça hazırlanırken her zaman rakibi nasıl zorlayabilirsin, nasıl gol atabilirsin diye düşünüyorum. Her seferinde de ben bunun üzerine çalışırım. Borussia Dortmund derinliği kesebilen, rakip takımın derinliğini kapatabilen bir takım. O yüzden bizim biraz daha agresif olmamız gerekiyor. Takım halinde hareket edip, her topu kovalayıp, derinliği görebilirsek, Borussia Dortmund'u zor duruma düşürürüz. Bizim hedefimiz bu."

Sarı-kırmızılı ekibin nasıl bir kadroyla maça çıkacağı yönündeki soru üzerine Prandelli, şu yanıtı verdi:

"Oynayan önemli değil, esas önemli konu oynayan kişinin motive olup takımı taşıyabilmesi. O yüzden oyuncu değişirse, bu oyuncunun katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın belli bir imajı var ve bizim imajımız da her zaman agresif oynamak. Rakip takıma baskı yapmak. Bunu her zaman ortaya koymayı çalışıyoruz. Hedefimiz bu."

Maçta dengeli oynamaları gerektiğini vurgulayan Prandelli, "Sadece ofansı düşünerek, defansı unutmamak gerekiyor. Defansı düşünerek, ofansı unutmamak gerekiyor. İki duruşu da iyi sergilemek gerekiyor. Dengeyi tutturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"25 milyon taraftarımız var, bu bizim şansımız"

Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarında 8 takımın öne çıktığını ve diğer bütün takımların her zaman bu 8 takıma karşı zorlandıklarına işaret eden Prandelli, "Baktığımızda bizim için bu büyük bir deneyim. Çünkü katmak istediğimiz değerleri yavaş yavaş toparlayabiliyoruz. Bizim 25 milyon taraftarımız var, bu bizim şansımız. Biz bunun motivesi ile kendimizi daha çok gösterebiliriz" dedi.

Belirli hedefler olduğunda, belirli çalışmalar olduğunda nerelere varılabileceği konusunda Borussia Dortmund'un bir örnek olabileceğini belirten İtalyan teknik adam, "Galatasaray'ın da hedefi bu olmalı. İlerleyen yıllarda sarı-kırmızılı ekip de hedeflerini daha yükseltebilmeli" ifadesini kullandı.

"Bizden beklentilerini yanıtsız bırakmayacağız"

"Bizim her zaman taraftarlarımız için maça çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili milli takım deneyiminden geldiğim için gurbetçilerin daha çok ne hissettiğini biliyorum" diyen Prandelli, bunu düşünerek Galatasaray'ın kendisini daha çok göstermesi gerektiğini ifade etti.

Gurbetçilerin kendilerini daha rahat hissetmesi için her zaman Galatasaray'ın kazanmasını istediğini belirten Prandelli, "Bizden beklentilerini yanıtsız bırakmamamız gerekiyor. Biz, yarın yüreğimizi ortaya koyacağız. Ruhumuzu yansıtmaya çalışacağız ve maçı kazanmaya çalışacağız" diye konuştu.

Prandelli, yarın büyük bir takıma karşı oynayacaklarını ancak bazen işlerin istenildiği gibi gitmeyebileceğini belirterek, "Eğer gitmezse de en önemlisi başımız dik sahadan ayrılmak ve her zaman yüzde yüzümüzü verebilmek" dedi.