Galatasaray'da seçim süresinin 2 yıla indirilmesi ve yönetimlerin ibra edilmesine dair bağlantılı 11 maddenin değişimi oy çokluğuyla kabul edildi.

Galatasaray Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda Tüzük’ün 1, 23, 24, 25, 26, 27, 31, 59, 60, 87, 95, 96, 100, 113, 118, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ve G1 maddelerinin değiştirilmesi ile 26A maddesinin Tüzük’e eklenmesine ilişkin tüzük tadili tasarısı görüşüldü.

Servet Yardımcı'dan Galatasaraylıları kızdıran hamle! Servet Yardımcı'dan Galatasaraylıları kızdıran hamle!

Buna göre Galatasaray'da seçim süresinin 2 yıla indirilmesi ve yönetim ibralarına ilişkin maddelerdeki değişikliklerle birlikte diğer maddeler kabul edildi.
Oylamanın ardından kürsüye çıkan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugün sizlerin önlerine tüzük değişikliği için bazı öneriler getirdik. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Galatasaray’da yapmak istediğimiz hava, yapmak istediğimiz sevgi ikliminin vücut bulduğu için sevinçliyim. Ben ve arkadaşlarım bunun için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Duygusal bir durumdayım. Şundan emin olun. Size ne söz verdiysek, ne vaat ettiysek, hepsini harfi harfine yerine getireceğiz. Ben ve arkadaşlarım buna ant içtik. Size mahcup olmamak için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Faaliyetlerimizin meyvelerini inşallah bu sene toplayacağız. Bugüne kadar bize verdiğiniz desteği ne olur sürdürün. Biz sizden kuvvet ve cesaret alıyoruz. Şahsım ve yönetim kurulu ekibim adına teşekkür ediyorum. Yaşasın Galatasaray" şeklinde konuştu.

Başkan Özbek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Divan Başkanlarım, değerli Divan Heyeti, değerli Başkanlarım, Galatasaraylılar, saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler, hepiniz hoş geldiniz. Hepinize saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum.

Bugün, zamanını ayırıp Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu’nda bizlerle birlikte olan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin katılımınız ve desteğiniz bizim için her zaman çok önemli…

Bugün, verdiğimiz önemli sözlerden birini tutmanın mutluluğu ve gururu ile karşınızdayım. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’in 100. yılında şampiyon olmak bizim için önemliydi. Bu başarıya ulaştık, kupamız şu anda burada sergileniyor. Cumhuriyet’in yüzü Galatasaray’a bu kupa her zaman olduğu gibi çok yakıştı. Şimdi hedefimiz kurucumuz Ali Sami Yen’in ifade ettiği gibi ‘Türk olmayan takımları yenmek’… Avrupa’da yeniden kupa kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yeter ki sizin desteğiniz bizim arkamızda olsun. Başarıya giden yolda sizlerle beraber yürümek, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarıma büyük gurur veriyor.

Arkadaşlarımızla beraber bugünkü gündem için detaylı bir çalışma yaptık. Ben bu sürece destek veren tüm Galatasaraylı abilerime, ablalarıma ve kardeşlerime buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim Kurulu Üyemiz Can Natan detaylarını sizinle paylaşacak. Ben bu Genel Kurulun birlik olduğumuz, şeffaf bir şekilde Galatasaray için en iyisini bulmak adına yaptığımız tartışmaların ilk adımı olarak görüyorum. Sizin desteğinizle Galatasaray’ı daha iyi günlere ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Dursun Aydın Özbek’in açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi Can Natan, kürsüye çıkarak haziruna hitap etti.

Kurumsal takvim, spor kulüpleri ve spor federasyonu kanununun gerektirdiği mecburi değişikliklere ilişkin birbiriyle bağlantılı maddelerde öngörülen değişiklikler olmak üzere toplam 15 madde ve ilgili paragraf ve bentler, madde numaraları 1, 23, 25, 26 paragraf 1, 26A, 31, 87/14, 87/15, 87/26, 96, 113, 118, 142, 143, 144, 146, G1 maddenin kurumsal takvime ilişkin 1.2,3 ve 5. fıkrası oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

İlk grup tüzük maddeleri değişikliğinin kabul edilmesinin ardından ikinci grup oylamasına geçildi.

Seçim süresinin 2 yıla indirilmesi ve ibraya ilişkin bağlantılı maddelerde öngörülen değişiklikler olmak üzere toplam 11 madde ve ilgili bentler, madde numaraları 24, 26/5, 6, 7, 8. bentler, 27, 59, 60, 87, 22, 95, 100, 145, 147, G1. maddenin seçim tarihlerine ilişkin geçiş hükmü içeren bu tüzükte 2023 yılında yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinden sonra ilk Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Mayıs 2024’te ve ilk Divan Kurulu seçimi Mart 2024’te düzenlenir şeklindeki 4. fıkrasına dair değişiklikler oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Üyelerimizden Sami Gölgeçen, İsmail Güneş, Osman Tanburacı, Ali Uzun kürsüye gelerek görüşlerini dile getirdi.

Toplantının sonunda Başkan Dursun Aydın Özbek, bir kez daha kürsüye gelerek teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

“Sayın Divan, Divan Heyeti, değerli Başkanlarım, sevgili Galatasaraylılar, bugün sizlerin önüne bazı değişiklikler getirdik tüzük değişikliği için hepinize çok teşekkür ediyorum. Galatasaray’da yaratmak istediğimiz hava, sevgi iklimi vücut bulduğu için son derece sevinçliyim. Ben ve arkadaşlarım bunun için hep beraber çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Duygusal bir durumdayım. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Size ne söz verdiysek, size ne vaat ettiysek hepsini harfi harfine yerine getireceğiz. Ben ve arkadaşlarımın bunun için and içtik. Size mahcup olmamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Faaliyetlerimizin meyvelerini inşallah bu sene toplayacağız. Bugüne kadar bize verdiğiniz desteği lütfen sürdürün. Biz sizden kuvvet alıyoruz, biz sizden cesaret alıyoruz. Şahsım ve yönetim kurulu ekibim adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaşasın Galatasaray!”