Son haftalarda başarısız sportif neticeler gelince kriz ortamına girer gibi olan Galatasaray için bu hafta moral oldu. Aynı gün ve aynı saat hem futbol hem basketbol maçı vardı. Avrupa maçı olması dolayısıyla Barcelona maçı doğal olarak daha fazla ilgi gördü. Abdi İpekçi’de yenilmeyen takımlar arasında olan Barcelona’yı yenerek göndermek bu sene gerçekleşti. 3 sezon once çeyrek finalde 3-0 mağlup olacak bir seri oynamamıştık. Bu sene yeni kadronun oturmaya başlaması ve Barcelona’nın kadro kurmaktaki sıkıntısı dünya devine karşı bana göre rahat bir galibiyeti getirdi. Sonuç olarak Barcelona ile oynuyorsunuz. Dolayısıyla 40 dakika maçı domine etmek önemli.
 
 
Ali Sami Yen’deki  Bursaspor maçı bir anlamda final maçı haline gelmişti. Takım Fenerbahçe maçından çok farklı bir mücadele göstermek zorundaydı. Biz basketbol maçını takip ederken orada tam bir hakem faciası olduğundan daha sonra haberdar olduk. Ofsayt hataları ülkemizde çok oluyor ama kaleci edasıyla karşılanan topa penaltı vermemek inanılmaz. Üstelik Barış Şimşek pozisyona çok yakın. Beraberlik golünün erken gelmesi büyük bir krizi önledi. Futbolu çok iyi bilen Sneijder ve Podolski topa sahip olunca böyle klas golleri daha çok izleriz. Galatasaray maçın kontrolünü tamamen elinde tutarken Barış Şimşek bir penaltıyı daha vermedi. Ağır çekimini görmeye gerek yok. O kadar net bir çekme ama penaltı yine yok! Geçen hafta söylediğimiz gibi. Yönetim ağırlığı olmazsa sezon başından beri 6-7 penaltı verilmeme noktasına gelir. Galatasaray’ın ofsayt gol yediği maçlardan biri olan Antalyaspor maçında Antalya’nın golü verilmedi, ortalık ayağa kalktı. Yönetimle doğrudan ilgili konular bunlar.
 
 
İkinci yarıyı çok fazla takip edemedim. Muhtemelen ilk yarıdaki komedi kararlarını görüp Barış Şimşek Galatasaray lehine göstermelik düdükler çalmıştır. Ezberledik artık. Erken bir golle Sneijder 55’te 2-1 yaptı ve o sorun da tahminen rafa kalktı. Bu kadar zor şartlarda gelen bir galibiyet takımı belki tekrar havaya sokar. Çok puan kaybı olmasına rağmen Beşiktaş- Başakşehir berabere kaldı, bu hafta Fenerbahçe- Beşiktaş maçı var. bu ciddi bir şans. Gençlerbirliği maçının ilk yarısından beri Galatasaray ilk defa iyi futbol oynadı. Son şans olduğu için takım tek maçlık motive olduysa sıkıntılar yine bitmez.
 
 
Devre arasında Drogba ismi geçiyor. Daha erkem ama eğer Drogba girdiği zaman bile katkı sağlayacak durumdaysa 6 ay Galatasaray’da oynamaz mı? Bence oynar. Kolbein geldi hala nerelerde bilen yok. Drogba en azından motivasyon katar yaşı fazla bile olsa. Devre arasında çok büyük transfer yapmak kolay değil. Son maçlar yaklaştığı zaman daha çok konuşuruz