Benim hayat görüşümde başarı kişiselleştirilemez ve hata tek taraflı olmaz. Ünal Aysal Galatasaray'ın başına gelmiş en iyi başkanlardan biridir ve yaptıklarıyla,yönetimiyle bunu kanıtladı. Sorun şurda Galatasaray taraftarı,camiası için Fatih Terim denilince akan sular durur, bu benim içinde böyle. Fakat Ünal Aysal sadece, iki yıl üst üste takımı şampiyon yapmış Fatih Terim'i göndermiş bir başkan olarak hatırlanmamalı. Çünkü yazımın başında da dediğim gibi başarı kişiselleştirilemez. Şampiyonlukta pay yönetimindir,teknik ekibindir,futbolcularındır,Fatih Terimindir. Hepsinin payı da eşittir. Aynı şekilde Fatih Terim'in gönderilmesinde de tüm suçlu Ünal Aysal değildir. Karşılıklı hatalar zinciri bu duruma getirmiştir.Gerçekçi ve tarafsız olmalıyız.

Şimdi sezonu 8. bitiren takımı,sezonu hatırlayalım. Takımda ki bazı oyuncuları sayacağım. Barış Özbek, Mustafa Sarp, İnsua, Pino, Misimovic, Serkan Kurtuluş, Culio, Stancu, Servet Çetin, Kazım, Zapata. Bu oyunculara hiç bir lafım yok, ama şu da bir gerçek bu saydığım oyuncular Galatasaray'ın kalitesinde değil.

Düşünelim o sezon bitti. Biri çıktı diyor ki:' Bu sezon öyle bir takım kurulcak ki. Takımın başına Fatih Terim gelecek,güzel bir takım kurulacak bu sezon şampiyon olacağız.Ertesi yıl Şampiyonlar liginde çeyrek final oynayacağız ve takımda Sneijder, Drogba, Burak Yılmaz, Muslera, Selçuk İnan, Melo olacak. Yine şampiyon olacağız dese.' Kusura bakmayın argo bir tabir kullanacağım. Deriz ki kardeşim kafan mı güzel! Ne diyorsun sen.

Arkadaşlar o takım kuruldu bunların hepsi gerçek oldu.Hayallerde kalmadı. Stadımızda şampiyonlar ligi müziğini duyduk,tüylerimiz diken diken oldu.'Kümede kal' Galatasaray'dan, Kadıköy'de kupa kaldırmaya, 'Ağlama fenere' ' size her mayıs bizi hatırlatır'a' kadar uzanan bir destan yazdık.

Yani demem o ki. İsimlerle çok ilgilenmiyorum Fatih Terim, Ünal Aysal. Fakat başarı Terim'in, başarısızlık Aysal'ın olmasın,olmamalı.Fatih Terim'in payı olduğu kadar yönetim bazında Ünal Aysal'ın da payı var. Ünal Başkan sadece, Fatih Terim'i gönderen başkan olarak hatırlanmasın tek dileğim bu.

Ünal Başkan, Stadyum programında açıkladı aday olmayacağını, Fakat Ünal Başkan aday olmayacağım 'Herhalde' cümlesini kullandı. Bu kelime benim  adayların son başvuru tarihi olan 2 Ekim'e kadar umut içinde bekleme sebebim olacak.Çünkü gerçekten Ünal Aysal'ın yaptıkları gözardı edilemez.Devam etmesini istiyorum. Etmezse de bu kararına hak vermiyor değilim. Bu adeletsiz düzende savaşacak gücü kalmadı belki de. Ailesine varan medya saldırısı da onu üzmüş epeyce. İnanıyorum ki Galatasaray'da efsane başkan olarak hatırlanacaktır. Şerefiyle, onuruyla, dik duruşuyla, ahlakıyla, beyefendiliğiyle Galatasaray taraftarı tarafından yıllarca hatırlanacaktır.Yolun açık olsun Başkanım ...