Geldiği ilk iki sezonda gönüllerimizi feth eden sonrasında yaşadığı ailesel ve takım içi sorunlar nedeniyle eski günlerini aratan Selçuk İnan, İzlanda mağlubiyeti sonrası bir kez daha medya tarafından suçlu ilan edildi. Hem taraftarımızın hemde diğer takımların taraftarlarının ağır sözlerle eleştirdiği Selçuk'un bu sezon nasıl bir performans göstereceğini merak etsek de futbolcumuza sahip çıkmadığımız sürece bundan farklı bir performans gösteremeyeceğini bilmenizi isterim. 

TÜRK FUTBOLU SELÇUK YÜZÜNDEN Mİ BU HALDE?

Selçuk İnan'ı her defasında yıpratma çabasını gösteren medya Türk futbolunu bun günlere getirenlerin yanında. Bu medya İzlanda Milli Takımı'na böyle bir skorla ve oyunla yenilmemizin asıl sorumlularını alkışlarken günah keçisi her zamanki gibi camiamızdan seçiliyor. Dün akşamki rezaletin tek sorumlusu Selçuk İnan mıdır? Yabancı kuralı saçmalığını kaldırmayan üstüne üstlük bu kuralı dahada ağırlaştıran Türkiye Futbol Federasyonu idarecileri masum, sahada kötü bir gece geçiren Selçuk mu hain? Selçuk olmasa bu sefer top Burak'a atılıyor, Burak olmasa top Semih'e atılıyor. Kardeşim almayın Galatatasaray Futbol Takımı'nın hiçbir oyuncusunu A Milli Takım'a hem almak istemediklerinizi almayarak sizlerin içi rahat etsin hemde oyuncularımızın yıpranmasından bıkan bizlerin içi rahat etsin. Galatasaray, Türkiye Milli Takımı'nın geçirdiği en güzel dönemlerde en çok futbolcu aldığı takımdır.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA DOKUNULMAZLIK YOK MU?

Bizim futbolcularımızdan başka eleştirecek isim mi kalmadı? Bize kadar takımlarında dokunulmazlıklarını ilan eden futbolcuların milli takımda oynadığı futbol tartışılsın? Uluslararası organizasyonlarda Türkiye Futbol Federasyonu onları koruyamıyor mu? Değişmediği sürece mevcut federasyon bu oyuncalara kol kanat germekten başka bir işe yaramayacaktır. Federasyonun geliş amacı ve gösterdiği çabanın tüm sebebi gözler önündedir. En azından Galatasaray camiasını yıpratırken milli takımı ayakta tutsalardıda yaptıkları faydalı bir iş görseydik. Keşke  federasyon en azından milli takımımızı iyi yerlere taşıdı diyebilseydik. Ama elde avuçta rezaletten öte bir şey yok. 

GALATASARAY TÜRKİYE'NİN YÜZÜNÜN AKIDIR. 

Galatasaray kirlenmekte olan Türk futbolunun temiz kalmayı başarabilmiş nadir camialarındandır. Futbolu kötü emellerine alet etmek isteyenlere yardım etmemiştir, boyun eğmemiştir. Bu ülkeye Avrupa'da yaşadığı en büyük sportif başarıları yaşatan Galatasaray camiasıdır, A Milli Takım en iyi dönemlerini yaşarken en çok desteği veren yine Galatasaray camiasıdır. 2002 Dünya Kupası'nda Galatasaraylı A Milli Takım kaptanı yarı finalde gelen mağlubiyette göz yaşı dökerken günümüzde A Milli Takım kaptanı kendi taraftarına hakaret eder oldu. Değişim ve sorumluları sözler önündeyken hain Selçuk değil, aynaya bakmaya utananlardır.

Bünyamin Mert Bürtek