Daha iki hafta öncesine kadar her maç "of" çeken Galatasaray taraftarı Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle birlikte artık derin bir derin bir 'oh çekti'.

Prandelli döneminde oynanan kötü ve istikrarsız futbol, Avrupa'da alınan inanılmaz kötü sonuçlara birde yönetim krizi, maddi sorunlar birleşince kötü bir tablo çıkmıştı karşımıza. Hani 'zararın neresinden dönersek kar' deriz ya işte bu laf bize tam tamına uyuyor. 

Hamza Hamzaoğlu'nun geldiği günden itibaren takımda yaptığı değişiklik, etki aşikar. Hamzaoğlu'nun ofansif oyun mentalitesi, aklın yolunu dinleyip takımı 4-4-2 oynatması ve futbolcuların kendine güveni gelmesiyle birlikte Galatasaray artık taraftarının hoşuna gittiği, istediği bir futbol sergiliyor.

Oynanan güzel futbolun yanında küstürülen futbolcuları geri kazanmakta piyango oldu. Bİ türlü oynayamayan Bruma'nın yavaş yavaş oynatılması ve göze güzel gelen bir futbol oynaması. Hamit'in, Emre'nin kendine gelmesi, Sabri'nin futbol hırsından hiç birşey kaybetmemiş olması ve Burak'ın performansındaki artış Sarı-Kırmızılı camiayı sevindiriyor. 

Prandelli düşünüyor mudur?

Oynanan Konyaspor maçındaki müthiş istatistikler, pas hatalarının çok az olması, oynanan güzel oyun. Tüm Galatasaray taraftarı belki de bu sezonki en rahat maçını izledi ve bu takım daha önce nerelerdeydi diyebilir. Acaba Prandelli de ' Ben bu takımı bu kadar kötü oynatmayı nasıl becerebildim ' diyor mudur. Ama Prandelli döneminde pozitif diyebileceğimiz tek bir şey, oynanan kötü futbola rağmen zirve yarışından geri kalmamamız oldu. Yoksa Hamzaoğlu'nun takımı toparalaması bu kadar olmayabilirdi.

Galatasaray taraftarı Hamzaoğlu'nun gelişi ile birlikte  artık ilerleyen günlere daha umutlu bir şekilde bakıyor. Ancak Gakatasaray'ın daha katetmesi gereken çok yol olduğu unutulmaması gerekir.