Galatasaray'ı yazıyor olmanın verdiği gurur bir yana Galatasaray'ın hocasından bahsederken uzun bir süre sonra mutlu bir şekilde başlıyorum yazıma. Sebebi Galatasaray yönetiminin üzerindeki pasiflik ve başarısızlığı atıp kendi evladına kucak açması. Prandelli'yi göndermek geç kalınmış başarılı bir hamle, eğer ekonomik sebepler bahane ediliyorsa bu saatten sonra takıma yapılan aşının tutması halinde sportif başarı ekonomik açığı kapacaktır. Hamza Hamzaoğlu, Prandelli ile kıyas edecek olursak İtalya Milli Takımını çalıştırmadı ancak Süper Lig'i çok iyi tanıdığını Akhisarspor ile elde ettiği başarısında net bir şekilde gösterdi. Bu lige Vicente del Bosque, Luis Aragones, Roberto Mancini gibi kariyerli hocalarda geldi. Peki sonuç? İsim büyüklüğü ile değil ligi alternatiflerine oranla iyi tanıyan hoca seçildiği zaman son dönemlerde takımlar başarılı oluyor. Bugün Ersun Yanal'ın popüler bir hoca olması örnek verecek olursak Mancini gibi bir hocadan daha büyük bir hoca olması nedeniyle değil. Ersun hocanın popülaritesi ligi çok daha iyi tanıyor olmasından kaynaklanıyor.

Rakiplerini ve Galatasaray'ın geçmişteki tercihleri bir kenarı bırakıp biraz Hamzaoğlu'ndan bahsedelim. Galatasaraylı taraftarlarda bu seçim sonrası büyük bir endişe hakim. Bu endişe geçmiş dönemde Hamzaoğlu'nun Sneijder'i sert bir dille eleştirmesinden kaynaklı bir durum. Hamza Hamzaoğlu karakteri ile rakiplerine örnek olacak düzeyde bir hocadır. Kesin kararları ve bir oyuncuya kötü niyetli yaklaşma gibi huyları sanıldığının aksine yok. Atilla Gökçe'ye: "Sneijder hakkındaki açıklamalarım talihsizlikti. Sizi de okuduktan sonra hatamı bir kez daha anladım" diyerek geçmiş zamanda yanlış bir eleştiride bulunduğunu kabul edecek kadar alçakgönüllü bir insandır Hamzaoğlu hoca. Bir kez daha Galatasaray'a hayırlı olmasını umuyorum. 2011-2014 yılları arasında Akhisar ile büyük takımlara karşı aldığı sonuçlar ile dikkatleri üzerine çeken Hamzaoğlu, yoktan var ettiği takımını 2011-12 sezonun sonunda 17 galibiyet alarak Süper Lig'e taşıdı. Süper Lig'de düşük bütçeyle ekibinin tutunmasını sağlayan Hamzaoğlu, 6 Ekim 2013 tarihinde Galatasaray'a karşı net bir galibiyet almıştı. Son olarak geçtimiz sezon mayıs ayında ise Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etmişti. Ardından A Milli Takım'da Fatih Terim ile çalışma şansı bulan Hamzaoğlu şahsi kanaatim hak ettiği göreve geldi. Yönetimin başarılı bir hamlesi olarak sayabileceğimiz bu hamle geleceğin başkanı olması muhtemel olan isim Adnan Öztürk tarafından da olumlu karşılandı.

Kısacası; Hamzaoğlu, Galatasaray'ın bir evladı olarak herkesin gönlüne göre oldu. Hamza Hamzaoğluna şahsım adına başarılar dilerim, Galatasaray ruhunu sahaya yansıtacağından eminim.