Galatasaray’a şampiyonluğun yakın olduğunu hep söyledik. Bunu kulüp ve takım içerisinde analiz edebilmek önemliydi. Dün karşı karşıya kalınan fırsat ise en büyük fırsattı. Bir bakıma şampiyonluk maçıydı bu çünkü onbir puanlık bir haftayı geride bırakmak demek pskolojik olarak büyük bir avantaj elde etmek demek olacaktı. Bunun farkında olmayan sadece bunu elde edecek olan futbolcu ve idareciler oldu maalesef. Farkında olan takım böyle bir görüntü vermez. Maçın başında hemde kendi sahasında‘’ ben bu maçı sana vermem’’ mesajını veremedi rakibine Galatasaray.
 
 
‘’Rakibi analiz ettik’’ demişti Riekerink Bey ama sanıyorum kendi takımını analiz etmemiş. Forvet arkasında üç kanat oyuncusu kullanmak nasıl bir oyun planı anlamak güç. Galatasaray Sneijder yokken kişisel fikrim şampiyonluk maçı olan bir maça çift forvetle çıkamıyorsa ne zaman çıkacak? Rodrigues, Bruma ve Yasin. Birbirinin kopyası üç oyuncu. Böyle bir tabloda üretken olmaktan çok takum daha çok bozuldu doğal olarak. Sergen Yalçın futboldan en iyi anlayan insanlardan birisi ülkemizde. Zaman zaman sivri yorumlar yapar ama her gittiği takımda da başarılı. Kayserispor Tarihine şimdiden geçti. İki haftada iki büyük takımı yendi. Sergen Yalçın kadroyu gördüğünde en mutlu insan olmuştur. Golü de buldular, golleri de buldular.. Sayın Özyalçın’’ bir şey dikkatinizi çekti mi? Bizim takımın duran top zaafı var’’ dedi. Herkesin dikkatini bu durum yedi aydır çekiyor.
 
 
Hiçbir mücadele göstermeden iki farklı geriye düşmek büyük bir şok oldu doğal olarak. Ali Sami Yen Arena’da Galatasaray’ın devreyi yenik bitirdiği çok maç oldu. Bu kadar ümitsiz bir ikinci yarı başlangıcı ben çok az hatırlıyorum. Mesela Chelsea burada 1-0 önde girdi devreye, biz maç 1-1 bitince üzülmüştük. Kazanmaktan başka düşüncemiz yoktu. İkinci yarının başında Kayserispor 3.golü bulamadı. Galatasaray kendine geldi son 5 dakika fakat çok geç geldi. Bir defa Eren’e orta geldi ve gol oldu. İkinci yarının stratejisi zaten Eren’e yüksek top olmalıydı. 2-1’den sonra Podolski’nin golü verilse ve Eren bomboş golü atsaydı bile skordan bağımsız olarak Galatasaray’da şok bir hamle lazım. Şok hamlenin nedeni halen şampiyonluk şansının olması.  Hsan Şaş adı geçiyor. Aslında çok seviniriz ama bu ortamda Hasan Şaş’ı da riske atmak ne kadar doğru? Bülent Korkmaz örneği geliyor aklıma.
 
 
‘’ Hoca giderse kim gelecek’’ düşüncesine sahip bir yönetim var  eğer Nazifoğlu bunu politik olmadan söylediyse tabii. Sunulan ikram Galatasaray’ın iadesiyle yok oldu. 16/17 sezonunun en unutulmaz haftalarından birisi bu olacak.