Galatasaray eski 2. başkanı Adnan Öztürk'ün Galatasaray Disiplin Kurulu'na bizzat yaptığı başvuru sonucunda üyelikten ihraç edilen eski özel yetkili savcı Zekeriya Öz, bugün resmen Galatasaray Kulübü'nden de uzaklaştırıldı. Galatasaray'ın eski 2. başkanı Adnan Öztürk'ün, verdiği dilekçeyi yürürlüğe koyan sarı kırmızılı kulübün Disiplin Kurulu, Öz'ün Galatasaray Spor Kulübü üyeliğinden ihracına karar verdi. Disiplin Kurulu alınan bu kararı bugün onadı ve Zekeriya Öz'ü üyelikten resmen çıkardı.

3 Temmuz 2011 yılında yaşanan şike süreci ve sonrasındaki gelişmeler üzerine, Galatasaray eski 2. başkanı Adnan Öztürk'ün Zekeriya Öz'ün Galatasaray Spor Kulübü üyeliğinden çıkarılması yazdığı mektupta şu ifadelere yer vermişti:

"Saygıdeğer Disiplin Kurulu Başkanı ve üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti ve değerlerine son derece bağlı olan ve görevleri başında bu değerleri korumak ve koruyacak olan gençler yetiştirmek olan kulübümüzün tüm sevenleri ama en başta genel kurul üyeleri tarafından sahip olduğu değerler çerçevesinde korunmak zorunda olduğu malumunuzdur. 04.05.2010 tarihinde dönemin başkanı Adnan Polat tarafından başkan kontenjanından üye yapılmış 15286 sicil nolu Zekeriya Öz isimli üyenin, kulübün herhangi bir değerini temsil etmek ve korumaktan yoksun olması, aksine Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü olarak adlandırılan bir yapı ile birlikte anılıyor olması kanaatimce kulübümüzde üye olarak kalmamasını gerektirmektedir. İsmi geçen üyenin kulübümüzle olan üyelik ilişkisinin sona erdirilmesi için gerekli araştırmanın yapılarak gereğinin yerine getirilmesini saygılarımla arz ederim."