Başakşehir puan kaybetti. Hafta yine Galatasaray için şanslı başladı ama Galatasaray durumun farkında olmamaya devam ediyor. Veya şöyle bir durum var; Galatasaray kazanma alışkanlığında sıkıntılar yaşıyor. 2.olup Şampiyonlar Ligi’ne kalma şansını sürdürmenin bile ne kadar önemli olduğunun bilinci yok. Ortada bir takım görüntüsü yok çünkü. Önemli bölgelerdeki hücum oyuncuları hep kendilerine oynuyorlar. Yeni HOca etkisiyle sağlanan konsantrason 45 dakika sürdü. O konsantrasyon sırasında bile Podolski’nin golü dışında net pozisyon yok. Hedef takımları buralarda belli olmalıdır. Galatasaray bu maçı bir şekilde 1-0 bitirmelidir. Bu beceride olması lazım ama olmadı. Son saniyede Rize’li oyuncu iyi vursa geçen senenin aynısı.

Geçen hafta takıma şok etkisinin lazım olduğundan söz ettik. Açıkçası ben bir takımda görevde olan bir Hocanın getirileceğini hiç aklıma getirmemiştim. Getirmem de mümkün olamazdı. Riekerink Bey gittiğine göre söyleyebilirim şahsen aklımdaki isim Yılmaz Vural’dı. 3 ay Galatasaray’ı götürecek en yakın isimdi bence. Hangi efsane isim gelirse gelsin bu 3 ayda yıpranırdı. Kurallara göre Galatasaray’ın Tudor’u getirmesi elbette normal ancak illa yazılı kurala uymak gerekmez. Takımıyla 3 ay sözleşmesi kalmış ve takımıyla devam eden bir Hocaya mı kaldı koskoca Galatasaray? Bu konuda farklı fikirler olduğunu biliyorum. Ben yakışmadı fikrini taşıyorum. Ne oldu şimdi? Şampiyonluk mucizelere kaldı. Ne elde etmiş oldu yani Dursun Özbek ve yönetimi? Kalp kırmaya değer miydi? Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için başka antrenör bu yarışa giremez miydi? Daha birinci maçtan zaten sıkıntı oldu görüldüğü gibi.

Sayın Dursun Özbek geçen hafta önemli bir konu açtı. Bu konuda haklıydı. Derbi maçının Pazartesi günü Oynanacak olmasının nasıl bir izahı var kimse anlayamadı. Ülkemizi temsil eden 3 takım gözüküyor Avrupa Ligi’nde. Pazartesi oynayan tek takım Beşiktaş. Federasyon maç takvimiyle zaten kendi kendini taca çıkarmış oluyor. Derbi maçlarının hafta içi oynanması 2011’deki Galatasaray- Fenerbahçe maçıyla başlamıştı. Hafta içi en çok iç sahada derbi oynayan Galatasaray. Bugünkü maçı kazanıp Beşiktaş maçını bir anlamda final maçına çevirme şansı vardı ve o şans kaçtı. Bu kadar kötü durumlar olduğu zaman haklı olmanın da bir anlamı olmuyor. Bugün yine verilmeyen golü var Galatasaray’ın. Hiçbir şey değişmiyor çünkü geçen hafta verilmeyen golün sorumlusu taraftar olabiliyor.