Ankara deplasmanları Galatasaraylılar için hep özel ve güzel olmuştur. Tribün olarak en coşkulu deplasman tribünleri Ankara’da oluyor genelde. Dün yine bunu gördük. Buna maçtan önce Anıtkabir’de Atatürk’ü ziyaret dünkü gibi eklenirse daha da anlam kazanıyor Ankara deplasmanı. Son anda Ankara’ya gidememek kişisel olarak benim için eksiklik oldu. Ankara’da kazanma konusunda da bir hasret  vardı ve ligin maçı olmasına ragmen kritik bir galibiyet geldi.
 
 
Sezon başından beri en büyük problem aslında sürdü. Daha doğrusu biz kendimizi zora sokuyoruz. Maça daha iyi başlangıç olamaz. Eren kaçırıyor, Bruma atıyor. Oyuna hakimken gol geliyor. Bundan sonra artık rakibin direncini bir gol daha atıp kıramıyor takım. Yasin’in pas tercihi veya Bruma’nın karşı karşıya kaçırdığı pozisyon maçın kırılma anı olmadı Gençlerbirliği 2.yarıdaki baskısında Muslera’yı geçemediği için. Sneijder yokken 4-4-2 daha iyi olacak gibi bir görüntü var. Josue goldeki atak başlangıcıyla alkış topladı ama topu tutma konusunda ve top kendisindeyken karar verme sıkıntıları yaşıyor. Sağ ayağına top geldi yine sağıyla vurmadı. Sağı hiç yok demekki. İlk yarıda vasatın altında kalan kimse yoktu.
 
 
Gençlerbirliği maçın içinde kalınca kendine güvenli bir 2.yarı başlangıcı yaptı. İki defansif orta saha Landel ve Selçuk’u önde baskı yaptırınca İbrahim Üzülmez oyunu kontrolüne aldı. Galatasaray gereksiz fauller yapınca tamamen tehlike baş gösterdi. Tansiyonu düşürecek oyuncu eksiği çok ortaya çıktı Galatasaray’da. Her an rakip kaleye gitme isteği iyi niyettir ama bazen zarar verebilir. Basketbolda ilk pas sonrası şut atmaya benzeyen bir olay. Maçın spikeri Melih Şendil maçın en büyük kahramanı Muslera’ya Monragon diyerek bizi geçmişe götürdü.  Mondi’nin de böyle unutulmaz maçları, unutulmaz sezonları vardı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilseydi ve 2007’de ayrılmamış olsaydı  43 yaşına kadar oynadığına gore belki Muslera ile beraber olabilirlerdi. Çok ütopik bir hayal olduğunu biliyorum. Kaleci antrenörü Taffarel, kaleciler Muslera ve Mondragon.  Bir maç anlatımı ne hayaller kurduruyor!
 
 
Kazanmayı bildi Galatasaray. Deplasmanda kaanmak daha bir önemli. İlk yarıdaki 25 dakikalık güzel oyun, 2.yarıdaki Muslera pardon Musleragon performansı 3 puanı getirdi. Trabzonspor maçında boş koltuk kalmaz düşüncesindeyim.